На Львівщині демонтують обдертий пам’ятник будьонівцям

4
1
На Львівщині демонтують обдертий пам’ятник будьонівцям
У Буському районі Львівщини демонтують пам'ятник будьонівцям. Раніше на постаменті стояли двоє воїнів-будьонівців на конях. Сьогодні залишилася тільки арматура. Повідомляє Zaxid.net.

Будьонівцями називали бійців Першої кінної армії, якою у 1918-1920 роках командував Семен Будьонний.

Цьогоріч у квітні Кутівська селищна рада прийняла пам'ятник на свій баланс. Його вирішили демонтувати. Процес триватиме два місяці.

"Це не монумент, а його залишки. Маємо висновок експерта, що цей об'єкт може створити аварійну ситуацію. Лишилася лише іржава арматура. Хочемо провести демонтаж, щоб у підлітків не було спокуси на нього залазити", - каже голова Ігор Карпій.

Додає, що пам'ятник необхідно демонтувати на вимогу закону "Про декомунізацію".

Монумент спорудили 1975 року поблизу селища Олесько до 55-річчя від створення кінної армії Семена Будьонного. Вона постійно супроводжувала партію більшовиків, беручи участь в усіх її кривавих акціях: червоному терорі, пограбуванні "ворожих класів", продрозверстці на селі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так знищується память...А хероєм тепер в Україні числиться Стефко бандера (кличка сопля), що був пристрілений в Мюнхені в 1952р де жив з сімєю під прізвищем Попель (коли херої нації вішали голів сільрад і гвалтували вчительок - боролись за Україну - Стефко спокійно бикував у німців з котрими ніби теж боровся... шалено.. ага ).)
Відповісти
То хай то залізяччя подарують Луцьку на пам'ятник-трамплін біля РАГСу. Буде символічно.
Відповісти
Бандера на коні? Прикольно.
Відповісти
Бандера на коні? Прикольно.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні