Луцьким котам хочуть дозволити жити у підвалах і на горищах

7
1
Луцьким котам хочуть дозволити жити у підвалах і на горищах
З'явилася ініціатива визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Луцька.

Петицію з таким змістом зареєструвала лучанка Наталія Кісільова.

За словами жінки, в Луцьку нерідко трапляються випадки отруєння вуличних котів мешканцями, бо тварини, нібито, займають підвали і горища.

"Насправді, коти є природньою частиною екостистеми міст, тому що вони боряться із гризунами (які є набагато шкідливішими, переносять різноманітні хвороби та псують інфраструктуру)", - зазначила авторка петицї.

"Відтак, громада міста має попіклуватись про вуличних котів, аби уникнути різкого зросту популяції небезпечних гризунів. Для цього коти мають отримати спеціальний статус, офіційно стати частиною екосистеми м. Луцька (за практикою м. Києва, м. Львова, м. Варшави). Що несе за собою цей статус: відповідний дозвіл вуличним котам жити на горищах, у підвалах будинків, захист від живодерів, які підсипають отруту вуличним тваринам", - пише жінка.

Водночас, вважає Наталія, слід приділити увагу питанню розмноженню котів, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації та вакцинації.

"Пілотний проект зі стерилізації безпритульних тварин уже був реалізований, відтак, міська рада має механізм співпраці із громадським сектором в питанні гуманного регулювання чисельності вуличних котів", - зауважила Кісільова.

"Що потрібно зробити? Відповідною ухвалою Луцької міської ради проголосити котів частиною екосистеми міста і закріпити за ними захист, розробити відповідний документ, який регулюватиме програму ВСВ (відлов-стерилізація-випуск), внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території (з урахуванням права котів безперешкодно жити на горищах та у підвалах)", - резюмувала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Горища та підвали є ПРИВАТНОЮ територією. Нехай ця активістка забере всіх котів до себе.
Відповісти
Я люблю котиків, але ті, що живуть на горищі у моєму будинку щоранку "дарують неприємну несподіванку" під двері квартири. Я проти.
Відповісти
А прибрати впадло?! Тоже мені, "любітєльніца котів"...
Відповісти
Хочеш мати кота - дбай про нього сам! Красунчик-кіт моїх сусідів зробив із моєї клумби під хатою нужник, перерив землю, як курка, та ще й вхідні двері обпісює, бо я його проганяю додому.
Відповісти
Він вам мстить просто, за нелюбов! І правельно робить!
Відповісти
Якщо так, то котам треба видати якийсь документ, право на власність. Коти колись мали таку грамоту, але миші зїли, через що вони ворогують до сьогодні. Цю ворожнечу описав Іван Франко в одній зі своїх казок. Бажано, щоб і на цей раз так не трапилось. Взагалі, якість цієї інформації класна. Як би ще автора опублікувати. І Кісільова дуже розумна. Нехай вимагає, щоб рішення і документ провести через сесію міської ради. І щоб коти були там присутні. І, обовязково, кісьільова.
Відповісти
порядок з бездомними тваринами має бути - проект пані Кісільової справді хороший , але спробуй переконай наших Дідів + БАбів ) Хіба лиш поцікавитись , які документи вони мають на Клумби та Грядки між будинками ??? У Європі на таке городництво має бути дозвіл від муніципалітету . Отже , давайте жити дружно - коти і грядки - будьмо Людьми !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні