Назвали причини смороду в Луцьку

11
1
Назвали причини смороду в Луцьку
Причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу та нечистоти, що без дозволу вивозять на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу.

Про це на брифінгу у Луцькій міській раді розповів заступник мера Костянтин Петрочук у четвер, 11 травня.

За його словами, після морозів почали поступати дзвінки на гарячу лінію про різкі неприємні запахи в районі Гіркої Полонки, Вересневого та ДПЗ.

Після проведеної перевірки, з'ясували, що причиною є три чинники.

По-перше, на території цукрового заводу було відкрите виробництво етилового спирту, де використовуються дріжджі. Вони вступають у взаємодію з фекальними відходами, які завод приймає на фільтраційних полях із вигрібних ям Вересневого.

Друге, що виявили - збільшення несанкціонованих відходів, про що розповідають місцеві мешканці.

Третя причина - мешканці Гіркої Полонки також вивозять фекальні відходи на фільтраційні поля завод, попри те, що договір про це розірвано.

Крім того, під час перевірки на відстійниках були виявлені трупи тварин.

Міська влада провела переговори із представниками заводу, і з 28 квітня почали усувати причини.

За словами Костянтина Петрочука - досить вдало, адже кількість скарг зменшилася.

Гострий запах, який поширився Луцьком на вихідних, пов'язаний із тим, що в цей час проводили процедуру утилізації та знезараження трупів. До слова, під час цього знайшли несанкціонований колодязь, який дозволяв зливати нечистоти, не заїжджаючи на територію фільтраційних полів.

Працівники цукрового заводу наразі обкопують територію відстійників, щоб унеможливити доїзд машин, які зливають нечистоти без дозволів. Крім того, поля обробляють хімічними речовинами, які нейтралізують запах. Також в планах - впровадження на заводі переробки відходів.

Крім того, Костянтин Петрочук закликав громадських активістів долучитися до контролю несанкціонованого зливу нечистот.

Довідково:

ТОВ «Біопаливно-енергетична компанія» («БІО ПЕК») зареєстрували у липні минулого року власники «Гнідавського цукрового заводу» Ярослав Галькевич та Євгеній Макара. Попередньо «Укргазбанк» надав заводові кредит на суму 47 мільйонів гривень на будівництво цеху з виробництва біоетанолу (використовується як екологічне паливо чи добавка до розчинників). Виробництво розпочалося в березні 2017 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так - причину встановили, що тепер робити будете, щоб того смороду не було???
Відповісти
Що вони встановили? Появився в міській раді черговий брехун Петрочук,який бреше,що з 28-го квітня почали усувати причини. Сьогодні_ 11травня! Сморід гімна досягнув вже до центру міста!!! То ви так усуваєте? Засранці разом з Поліщуком! Ви хочете керувати містом,коли з гімном не можете справитись? Плетіть постоли!!!
Відповісти
Скоро Луцьк засеруть львівським сміттям і відходами від всіляких заводів. Сміття хай садовому під хату везуть і скидають там. А біоетанол скоро в пляшки почнуть розливати і на полки в магазини!!! Люди будьте пильні!!!
Відповісти
Хочете, щоб не смерділо? Не виливайте відходи, платіть за вивіз фекалій. бути, ВЛуцьку і біля нього добрий десяток ковбасень і боєнь, куди вивозять відходи?. По трасі на Володимир без кінця курсують асенізаторські машини. Де вони зливаються?
Знову ж таки жителі з прилеглих сіл не готові платити дорожче за те, щоб їх відходи везли в призначене місце. То чого дивуватися що смердить? Ті трохи линуть, ті трохи, а ті ще добавлять. От сморід і несеться по місту. Потім знову ж таки смердить в різних кінцях міста, бо в одному місці зловлять - погнали в друге. А якби впаяли штраф з конфіскацією мащини, то тоді б задумалися чи варто забруднювати довкілля.
Відповісти
Ці бойні і ковбасні вже напевно по років з двадцять працюють. А гімно смердіти в Луцьку почало з минулого року!!! Якщо асенізатор зливає в каналізаційний люк і навіть,якщо залишить його не закритим, такого смороду по всьому місту НЕ БУДЕ!!! Ніхто з владців не хоче цією проблемою займатись.Все проплачено.Наша влада і на гімні вміє відмивати гроші.
Відповісти
А я про що? З смородом боряться з прошлого літа. Не полініться підніміть новини. Міська рада кричала "Караул!!!!". Ті ж засідки, такі ж машини ловили. Зараз знову підходить літо і знову такі ж проблеми. А завод написано, що почав працювать з березня, тобто минулого літа його не було.
Відповісти
Прчина смороду в Укропі.
Відповісти
БПП смердить по повній, бо там одне ла**но!!!!!!
Відповісти
тут не можна не погодитись, смердить аж пздц
Відповісти
На Вишкові над обривами будувалися, потім скаржилися на владу що опорні стінки їм не ставлять бо грунт зсувається. Біля відстійників і в промислових зонах побудували моя - тепер скаржаться що смердить.
Відповісти
хоч хтось розумне сказав +1
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні