--> З луцького виконкому виключили «неугодних» членів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З луцького виконкому виключили «неугодних» членів

5
25
 З луцького виконкому виключили «неугодних» членів
Склад луцького виконавчого комітету кардинально змінили.

Про це стало відомо 26 квітня під час сесії Луцької міської ради.

В.о. міського голови Ігор Поліщук («УКРОП») запропонував виключити зі складу виконавчого комітету 12 членів, серед яких –колишні заступники мера Тарас Яковлев, Сергій Григоренко, Юрій Моклиця, Андрій Киця, а також екс-секретар Луцькради Юлія Вусенко, покійний міський голова Микола Романюк.

Виключити зі списку також запропонували керівника волинського осередку партії «Солідарність» Романа Романюка, члена партії «Солідарність» Сергія Романчука та голову Ради голів ОСББ Луцька Романа Бондарука. А ще - голову луцької організації партії "Народний контроль" Олега Бондарука, старшого викладача кафедри економіки та безпеки підприємства СНУ імені Лесі Українки Ореста Маховського, представника спілки ветеранів АТО Сергія Денисенка.

Натомість, на думку посадовця, до складу виконкому потрібно включити в.о. мера Ігоря Поліщука, його заступників Григорія Недопада, Олександра Рачкова, громадського активіста Ігоря Алєксєєва, голову правління «ОСББ по вул. Карпенка-Карого,9» Валерія Копача та в.о. голови ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександра Серватовича.

Депутат Павло Данильчук («Народний контроль»)зауважив, що декого з членів виконкому дійсно потрібно виключити, бо вони увійшли до нього за посадами, однак йому не зрозуміла логіка повного переформатування виконавчого комітету. Він попросив в.о. міського голови прокоментувати кожного кандидата на виключення зі складу виконкому та кандидата на включення.

Натомість Ігор Поліщук відмовився це зробити.

«Формувати виконком – виключне право міського голови. На мою думку, той склад виконавчого комітету, який я пропоную, збалансований – до нього увійдуть активісти, представники бізнесу, учасники АТО. Це моє бачення того, яким має бути виконавчий комітет», - наголосив в.о. мера.

В.о. міського голови також запевнив, що закон не вимагає, аби усі заступники міського голови були членами виконавчого комітету, відтак заступники Костянтин Петрочук та Григорій Пустовіт не увійдуть до його складу.

Ігор Поліщук також мотивував своє рішення тим, що мовляв у Львові виконавчий комітет сформований лише з міського голови та його заступників.

Зрештою, Артем Запотоцький («Солідарність»)заявив, що міська рада просто «скочується до диктатури». А Павло Данильчук додав, що в.о. міського голови боїться людей, які мають іншу позицію.

«Крім слова «свавілля» я не можу підібрати інше, аби прокоментувати те, що відбувається», - додала Юлія Вусенко («Самопоміч»).

Заступник міського голови Григорій Пустовіт також заявив, що Кабмін формує парламентська більшість і представники політичних сил, які не належать до більшості, до нього не входять, мовляв так само відбувається і в Луцьку.

Насамкінець у виконкомі вирішили залишити Андрія Кицю, як представника освіти, адже Сергій Денисенко, який нещодавно очолив комунальне підприємство "Автопарксервіс", відмовився від членства.

Зрештою, за переформатування виконавчого комітету проголосували 23 депутати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
25

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не забагато прав на себе бере цей "хлопчик"???
Відповісти
палиця втече, а хлопчик буде на зоні мило піднімати
Відповісти
Я клоун, бидло і сцикун. Я боюсь виборів і єдине, що вмію, то тільки попускати жінку у раді (Ю. Вусенко)
Відповісти
Виконком має формувати обраний міський голова, а не самозванєц-маріонетка з директорії
Відповісти
Цей шмаркач є навіть фейковим секретарем. І яке він має право перефарматовувати виконком? Депутати! Ви дозволяєте порушувати Закон,тоді ви є сраколизи укропів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні