--> У Луцьку «підловили» унікальну пташку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку «підловили» унікальну пташку

1
-2
У Луцьку «підловили» унікальну пташку
Луцький фотокореспондент зазнімкував дятла зеленого.

Його ще називають жовна зелена. Вважають, що загальна чисельність пташки, яка занесена у Червону книгу України, в нашій країні становить 500–800 пар, - пише Волинь-нова.

Раніше вона жила і в Лісостепу, а нині гніздується на Поліссі та в Дунайському біосферному заповіднику. У середу, 26 квітня, ж фотокореспондент Олександр Дурманенко зафіксував жовну зелену у Луцьку.

Цей дятел селиться в листяних і мішаних лісах, переважно в річкових долинах. Забарвлення самця та самки різниться лише однією деталлю: у чорних «вусах» самця є червона пляма. Це добре видно на фото.

На відміну від інших видів дятлів, жовна зелена шукає їжу здебільшого не на деревах, а на землі, де й була зафіксована. Живиться пташка переважно мурахами та їхніми лялечками, може їсти вишні, черешні, плоди шовковиці.

У коментарі для Волинь24 фотограф розповів, що "підловив" унікальну пташку у середу, 26 квітня, на меморіалі Вічної Слави у Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже й дятли позеленіли. Шо то буде???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні