--> У Києві поглумилися над могилою Лесі Українки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Києві поглумилися над могилою Лесі Українки

0
1
У Києві поглумилися над могилою Лесі Українки
Вандали обікрали могилу Лесі Українки на Байковому кладовищі.

На Байковому цвинтарі у Києві вандали вкрали бронзові елементи з пам’ятника українській поетесі Лесі Українці, пише “Український репортер”.

Бронзовий пам’ятник на гранітному постаменті на могилі відомої волинянки встановити ще у 1939 році. Скульптор - Галина Петрашевич.

Могила Лесі Українки – пам’ятник історії національного значення (охоронний номер 260003/80-Н).

Спільна огорожа охоплює також надгробки Михайла Косача (1869—1903) – математика, письменника, брата Лесі; Петра Косача (1841—1909) – батька Лесі Українки і її матері Ольги Косач (Олени Пчілки) (1846—1930).

На пам’ятнику є допис із некрологу в більшовицькій газеті “Рабочая Правда” від 1913 року: “Стоя близко к освободительному движению вообще и пролетарскому в частности, отдавала ему все силы, сеяла разумное, доброе, вечное”.

На місці інциденту побувала слідчо-оперативна група поліції. Наразі поліція розшукує зловмисників, які вкрали бронзові елементи з могили Лесі Українки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні