--> На луцькому комунальному підприємстві в холодильниках виявили трупи тварин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На луцькому комунальному підприємстві в холодильниках виявили трупи тварин

16
-9
На луцькому комунальному підприємстві в холодильниках виявили трупи тварин
На Луцькому КП «Ласка» знову переполох — волонтери знайшли у морозильних камерах мішок з трупами тварин.

Зокрема, сьогодні вранці, зоозахисники навідались на територію КП «Ласка», оскільки отримали від волонтерів інформацію про те, що у морозильних камерах, призначених для зберігання їжі для тварин — трупи собак. Прибувши на територію, вони застали троє працівників разом із заступником директора Сергієм Скумсом, - повідомляє ВАР.

Зоозахисники ужахнулись від умов утримання тварин на території комунального підприємства – хворі тварини перебували у клітках разом зі здоровими, наражаючи їх на хвороби. Так, до прикладу у вольєрі для котів поруч із двома вагітними кицьками сидів кіт у вкрай жахливому стані: очі тварини закипіли від гною, а з носа та рота тварини виділялась речовина. Ще один кіт був повністю покритий лишаєм. Обидві тварини мали очевидні ознаки задавнених хвороб, однак їх навіть не спромоглись посадити в окремий вольєр, аби не заражали невідомими інфекціями інших котів. І це в той час, як у загальному вольєрі поруч з ним перебувало до 10 здорових котів, в тому числі дві вагітних кішки.



Таку ж саму картину зоозахисники побачили і у вольєрах для тримання собак. На диво, приміщення, відведення під карантин — виявилось порожнім. Зоозахисники висловили підозри, що собак без витримування обов’язкового карантину просто знищили.

Та заступник директора запевнив, що всі вони живі і на період поки холодна погода — їх просто перевели у інший вольєр. Та де саме перебувають ці собаки він так і не показав, натомість вказав на один з секторів де готують їжу тваринам. Мовляв саме там зараз розмістили собак з щенятами, оскільки у цьому приміщенні тепло.



Щоправда в інших вольєрах картина виявилась більш жахливою: у кількох загратах хворі тварини замість їжі їли свій послід, який змішався з багнюкою та залишками вчорашніх харчів. Вочевидь, собаки перевернули миски з їжею і від голоду почали вилизувати землю разом з багнюкою та власними фекаліями. Від тотальної антисанітарії та недогляду собаки перебувають у жахливому стані — багатьом необхідна допомога ветеринара. Та його на час візиту зоозахисників на території КП «Ласка» не було.



Оглянувши вольєри та побачивши усі жахливі умови тримання тварин жінки настояли на тому, аби їм відкрили останній ангар, де стоять автомобілі, належні КП «Ласка», а також морозильні камери.

«Покажіть будь-ласка нам морозильні камери, придбані за гроші волонтерів, спеціально для зберігання продуктів харчування для тварин. Чому ви не хочете відкривати ангар і показувати холодильники? Тому що вам вочевидь є що приховувати», – звернулась до заступника директора КП «Ласка» зоозахисниця Інна Хоміцка.

Однак, Сергій Скумс відмовився відчиняти решту приміщень і порадив звертатись до керівника комунального підприємства. Та на жаль директора КП «Ласка» Дани Новарчук у понеділок з самісінького ранку на території притулку не виявилось. За словами її заступника — директор перебуває у міській раді у дуже важливих справах. В той же час, на робочому місці виявилось всього 4 з 19 працівників КП «Ласка».

Зрештою, зоозахисниці та волонтери вирішили викликати поліцію, аби зафіксувати не допуск громадськості та журналістів та заявити про жорстоке поводження з тваринами.

«Це не можна назвати нормальними умовами утримання тварин — це знущання, це те що називають жорстоке поводження з тваринами, а це вже кримінальна відповідальність. Вони приховують цей безлад, який твориться на території комунального підприємства «Ласка» і винищують тварин. Чому ми, як волонтери, які здаємо постійно гроші на допомогу тваринам не маємо права перевірити у якому стані вони перебувають. Ми перевірили, і те що ми побачили нас просто вбиває — у вас там в морозильних камерах сховані трупи тварин і ви це намагаєтесь приховати», – заявила Інна Хоміцка.

За кілька хвилин майже одночасно на територію комунального підприємства прибуло одразу 2 машини патрульної поліції. Також з їх появою на територію КП «Ласка» прибула і директор Дана Новарчук. Вона одразу ж попросила поліцейських вивести людей за межі території комунального підприємства, заявивши, що люди сюди проникли незаконно.

«Є графік відвідувань притулку, а ви сюди пробрались незаконно, не узгодивши це ні з ким. Графік є вивішений з печаткою на воротах «Ласки», ви б мали зателефонувати і попередити. А тут ви вриваєтесь на територію, блокуєте роботу комунального підприємства і чините якісь провокації», – заявила Дана Новарчук.



Проте, зоозахисники повідомили поліції, що підозрюють вчинення злочину на території ангару де зберігаються трупи тварин, тому попросили наглянути за дотриманням громадського порядку. Також вони зауважили, що «Ласка» є комунальним підприємством і територія та майно — також у комунальній власності, тож це — власність громади.

Та, Дана Новарчук заперечила, мовляв час відвідування притулку суворо регламентований міською радою і є відповідне розпорядження затверджене її печаткою. Однак відшукати підтвердження її слів нам так і не вдалось. А роздрукований графік відвідування притулку, який вивісили на паркані — простий папірець, який не має ніякої юридичної сили, адже офіційно оприлюдненого порядку діяльності КП «Ласка» – ніде немає.

Директор КП «Ласка» продовжила настоювати на тому, що це її територія і нікого з сторонніх тут бути не може. Зрештою, вона зателефонувала комусь на телефон і зі словами «поговоріть будь ласка з заступником міського голови, він вам все пояснить» – вручила телефон одному з патрульних. Тим часом вона продовжила сперечатись з зоозахисниками і також почала виганяти за межі комунального підприємства журналістів Волинського агентства розслідувань, звинувативши в упередженому ставленні до її персони.

«Вийдіть будь ласка, нехай прийде інший журналіст від вашого видання тоді я пущу. Де ваше журналістське завдання? Я вже написала на адресу вашого видання, щоб по темах КП «Ласка» скеровували до нас іншого більш компетентного журналіста», – заявила вона з обуренням у бік журналістів.

Однак після нагадування про кримінальну відповідальність за перешкоджання журналістській роботі та виконання обов’язків відповідно до чинного законодавства, Дана Новарчук вгамувала свої емоції.

Щодо патрулів, то поліцейські навіть після телефонних перемовин з таємничим «заступником міського голови» заперечив директору комунального підприємства те, що вони мають повноваження вивести громаду за межі території КП «Ласка».

«Це територія комунальної власності, це не приватна власність, тому я не маю підстав для того, аби виганяти людей. Я не можу вигнати журналістів», – констатував один з патрульних поліцейських.

В той же час волонтери відмітили, що під виглядом заступника мера, поліції запропонували поспілкуватись з екс-віце-мером Святославом Кравчуком, якого називають «патроном Дани Новарчук».

«Нам відомо ким вона прикривається, але яке відношення зараз до комунального підприємства має Святослав Кравчук? Він вже не при посаді заступника, проте вона продовжує прикриватись ним», – зауважила одна з волонтерок Наталія.

Та вочевидь слова «таємничого заступника мера» були не надто переконливими для поліції, оскільки вони відповіли, що не бачать жодних порушень з боку громадськості і не в праві вигнати їх за межі території. Також вони попросили показати документ, яким згідно законодавства відвідувачам заборонено перебувати на території КП. Однак, у Дани Новарчук жодних документів не виявилось. Тож їй не лишилось нічого іншого, як показати зачинений ангар, де зберігались морозильні камерами з трупами мертвих собак.



Однак, вона поспішила запевнити, що ці собаки були підібрані мертвими на вулицях міста і складені у вільну морозильну камеру.

«Коли вона повністю буде заповнена ми викличемо «Луцькспецкомунтранс», з якими у нас укладено договір на вивезення відходів та сміття. Ми не можемо вивозити кожен труп окремо бо це дорого. Ми за кожен вивіз платимо 700 гривень. Тому ми складаємо їх на зберігання у морозильну камеру», – заявила вона.

Щодо того, чому тіла тварин зберігаються у холодильній камері, придбаній волонтерами для зберігання продуктів, то вона відповіла, що попередня морозилка зламалась і не було де складувати тіла загиблих тварин. Також вона показала окремий холодильник з м’ясом та рибою, якими годують тварин. За словами Дани Новарчук велику морозилку за 130 тисяч гривень вона виграла, тож тепер усі продукти зберігаються тут.

Таким чином, тут же постає питання, чому тварин годують незрозумілим коричневим варивом в перемішку з фекаліями та багнюкою, коли морозильні камери повні м’яса та риби? Чи це лише для відводу очей у разі якоїсь перевірки?

Тим не менше, зоозахисниці поспілкувались з поліцією та попросили викликати слідчих, аби зафіксувати порушення.

Не на камеру, патрульні відмітили, що самі шоковані картиною на території КП «Ласка» і порадили ініціювати перевірку діяльності комунального підприємства виконавчими органами влади та відповідними санепідслужбами. Мовляв, можливо у такий спосіб вдасться навести лад на території комунального підприємства. У приватній розмові заступник директора також визнав, що на комунальному підприємстві не все гаразд з санітарією і собаки дійсно часто помирають. Мовляв, за такої антисанітарії та при такій зарплатні — бажаючих працювати немає.

Тим не менше, надалі цим питанням планують розбиратись не лише депутати, а й відповідні органи, оскільки це вже не перше порушення зафіксоване на території КП «Ласка».

На завершення слід відмітити, що директор КП «Ласка» навіть у відведений нею час (пн-пт 15:00-17:00) вона так і не дозволила волонтерами зайти на територію комунального підприємства, пославшись на те, що вони хочуть вчергове викрасти трупи тварин. Тим не менше, сьогоднішній візит Дана Новарчук назвала спланованою провокацією з метою дискредитації її, як директора комунального підприємства. І це в той час, коли саме вона вдається до підпільних воєн з луцькими зоозахисниками насилаючи на них перевірки, пишучи заяви до поліції та зводячи наклепи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате маю нову шикарну хату, а на тварин плювати хотіла
Відповісти
Спалити хату разом з Сукою Живодером!!!!!
ФУ ЯКА БРИДОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
На собачих і котячих трупах хату збудувала - бінессменка, при фашистах вона б концентраційним табором керувалаб
Відповісти
Ви б про людей так дбали. Нема вам чим зайнятись.
Відповісти
ти Іван теж з того холодильника харчуєшся?
Відповісти
Це свіжоморожене м'ясо для відправки на базар продавцям шаурми.
Відповісти
Ця людина постачає свіже мясо котче і собаче таким самим як вона підприємцям
Відповісти
І порося заморожене теж напевно саме померло, а таді попало в морозильну камеру. Бо на зарізане воно не похоже. Воникає запитпння, а чи не годують там тварин здохлятиною.
Відповісти
Укропські прповокатори з мухи слона роблять.
Відповісти
сам ти провокатор
Відповісти
Це ж правда.Таких захисниць до живих створінь близько не можна підпускати.
Відповісти
Чому ці псевдо-волонтерки не приходять попрацювати в притулок?
Відповісти
Мене дивує одне. Куди дивиться нинішня "неоголошена" влада. Ладно, колись цей притон і Новарчук кришував Романюк і ко, але тепер???? Невже не можна призначити керівником адекватну людину, яка наведе порядок? За ті кошти, які виділяють на цей притулок можна зробити КП європейського зразка!
Відповісти
Присипити не гуманно,а заморити голодом на Ласці саме те-ще й гроші отримають.Паскуди.
Відповісти
Допоможіть зробити краще, чого гадите
Відповісти
Про цю шарашкину контору правда, бо з Ковеля одна жінка виїзджала за кордон і змушена була десь знайти притулок для своїх 5 тварин та завезла їх до Луцька (до притулка) з грошима 500 гривень і кормом, а коли повернулась і завітала за своїми любимчиками,то знайшла там тільки 1 тваринку і нічого не змогла даказати тим нелюдям, а по дорозі до ковеля і та здохла. Ці нелюді з владою у зговорі наладили грошовиту схемку для своєї кишені, їх треба відправити на виховання на нулевку в окопи або на заміноване поле Луганщини або Донецька!
Відповісти
Куди дивиться поліція, якщо є закони щодо жорстокого поводження , чи може і поліцейським високопосадовцям перепадає , пора вже доказати народу України, що за таке повинні "ласковці" з причетними особами відповісти , слабо !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні