У Волиньраді не зізнаються, чи ходить Палиця на роботу

14
5
У Волиньраді не зізнаються, чи ходить Палиця на роботу
Журналіст «Четвертої влади» Юрій Горбач подав позов до суду, бо не отримав відповіді на запит про те, чи ходить Ігор Палиця на роботу.

Відповідна позовна заява зареєстрована 18 квітня у Волинському окружному адміністративному суді, - пише «Четверта влада».

Журналіст двічі звертався із запитом щодо доступу до публічної інформації до Волинської обласної ради. Представник ЗМІ запитував, коли і скільки разів голова облради Ігор Палиця скористався своїм правом на щорічну оплачувану відпустку, відпустку без збереження заробітної плати та коли і скільки часу перебував у відрядженнях та не виходив на роботу у зв`язку з хворобою. А також, які виплати йому здійснювали за це з часу обрання його на посаду.

Вперше із запитом журналіст звернувся ще у вересні 2016-го року, однак, отримав відмову в наданні інформації. Вдруге запит надіслав у березні 2017 року, але у Волиньраді так і не погодилися оприлюднити запитувані дані.

У облраді арґументували відмову тим, що вони відповідно до закону зобов`язані надавати на запити лише ту інформацію, яка була отримана або створена в процесі виконання суб`єктами владних повноважень своїх обов`язків, або знаходиться у володінні суб`єктів владних повноважень чи розпорядників публічної інформації. Тоді як інформація, яку попросив журналіст, на їх погляд, не є такою інформацією.

Також у Волинській обласній раді вважають, що закон не зобов`язує їх оприлюднювати інформацію про перебування голови обласної ради у щорічній відпустці, відпустці без збереження заробітної плати, відрядженні, невиході на роботу внаслідок тимчасової непрацездатності.

Натомість, в раді повідомили, що за 15 місяців роботи на посаді Ігорю Палиці нараховано 109 тисяч 985 гривень зарплати, яку, після сплати податків повернули в дохідну частину місцевого бюджету.
Обидві відповіді на запити підписав керуючий справами обласної ради Дмитро Дубняк.

Журналіст звернувся до Волинського окружного адмінсуду, аби той зобов`язав облраду надати запитувану інформацію. Наразі відомо, що справу розглядатиме суддя Оксана Андрусенко.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Когда Бог нашим Волынянам глаза откроет... Сколько можно выбирать тех, кто умеет их до ниточки обдирать, воруют вагонами, помогут на копейку а они бегут свой безценный голос отдавать за шарлатанов, ведь фонды создаются для отмывания огромных сумм, такие люди не делают ничего того что им не выгодно....
Відповісти
Шановний, а ви б назвали тих кого вбачаєте святими, ну або хоча б тих за кого ви голосували. Хто на ваш погляд на сьогодні заслуговує посад в області в місті, хто на ваш погляд зробить життя волинян щасливим? Прізвище в студію!!!
Відповісти
...обізвався ощасливлений Олег :) Бу-га-га о-то вжарив прям по УКРОПівськи :)))
Відповісти
До чого тут по укропівськи. Мені на**ать на назву партії. Ти мені назви хоч два-три прізвища які ти, особисто ти хотів би бачити в кріслі міського голови або керівником області. ПРІЗВИЩЕ! Тоді я сприйму повідомлення як аргумент, а якщо ні то бла-бла-бла...
Відповісти
Тому Горбачу нейметься! Він не хоче запитати як відвідують сесії ВР Лапін з Івахівим???
Відповісти
А ви спитайте як Палиця свого часу відвідував :)))
Відповісти
Відвідував чи не відвідував, а за ХАРКІВСЬКІ УГОДИ проголосував. Але це вже давно забута історія - а саме з них почалась ДЄЯТЄЛЬНОСТЬ януковича
Відповісти
Журналіст в чому винен? Він тільки захищає своє (і ваше!) право на інформацію... Правильно робить!
Відповісти
Но но но! Там зараз Палицю Московка з Поліщук разом з усім "Аверсом" захищати будуть, стережіться!!!
Відповісти
Бабло йому за це заплатили, от і лізе скрізь!
Відповісти
Чому не пропустили мій коментар. Правда очі коле?
Відповісти
Для того, щоб перераховувати гроші до бюджету- їх треба спершу заробити, сплатити податкі а вже тоді вказувати буху що з ними зробити, а то виходить щось протизаконне. Поки не пізно, треба власні грошикі повернути, мабуть.
Відповісти
Правильно зробив журналіст. А на Волині не знайшлось жодного сміливця, який про це написав би. Боягузи, тільки за гроші і вміють писати замовні статті.
Відповісти
Ні він не ходячий, його носить Варта порядку і ночує він в танку
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні