На ковельський ветсанзавод місяцями таємно вночі звозили тушки тварин

0
-2
На ковельський ветсанзавод місяцями таємно вночі звозили тушки тварин
Керівник Ковельського ветсанзаводу кілька місяців таємно звозив на підприємство тушки тварин.

Про це стало відомо 12 квітня під час сесії Волинської обласної ради.

Ковельський міський голова Олег Кіндер заявив, що керівник ветсанзаводу, якого призначили на цю посаду лише кілька місяців тому, зумів вночі завозити тонни решток в закритих автомобілях не лише з Волинської, а й Рівненської, Львівської і Тернопільської областей.

Голова ОДА Володимир Гунчик також розповів, що звертався до Міністра АПК щодо закриття заводу ще у 2014 році, однак від посадовця прийшла відповідь, що це зробити неможливо.
Пізніше на завод направили комісію, яка постановила привести підприємство до ладу.

Зрештою, було призначено нового керівника, який, зі слів Гунчика, відразу зайняв «свою позицію».

«В вересні ми зрозуміли, що ситуація неконтрольована і попросили відправити на завод комісію. Вона постановила, що завод розкрадений, на ньому немає потужностей, які дозволять переробити усі рештки тварин. Прокуратура також відкрила кримінальне провадження проти керівництва, але з жовтня по грудень керівник дійсно завозив тушки вночі туди», - наголосив голова ОДА.

Очільник облдержадміністрації також розповів, що декілька підприємств виділили мішки, в які зараз запаковують небезпечні кишківники та пір’я. Натомість кістки, переконаний посадовець, можна безпечно утилізувати на місці.

Відтак, Володимир Гунчик попросив депутатів не вимагати закриття заводу, натомість розгрузити його і усі небезпечні відходи з часом переробити на місці.

Втім, голова обласної ради Ігор Палиця закликав колег все ж звернутись до Генпрокуратури, МВС та Нацагентства з питань запобігання корупції з вимогою негайно закрити завод і розслідувати усі зловживання.

З його слів, в тому, що трапилось у Ковелі, в першу чергу винні правоохоронці. Зокрема, він зауважив, що настав час говорити про відповідність займаній посаді головного поліцейського та прокурора області.

На думку очільника Волиньради, зараз варто залучити навіть військових, аби швидше запакувати усі небезпечні рештки, а поліцію – аби поставити блокпости.
Зрештою, більшість депутатів підтримала Ігоря Палицю.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Рештки тіл, кістки і сморід: показали реалії ковельського ветсанзаводу. ФОТО 16+
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні