--> Скандал у центрі Луцька: священика звинувачують у знищенні дерев | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандал у центрі Луцька: священика звинувачують у знищенні дерев

8
1
Скандал у центрі Луцька: священика звинувачують у знищенні дерев
У Луцьку говорять про недопустимість забудови зелених зон міста багатоповерховими будинками у центрі Луцька навпроти гімназії №4 на схилах скверу, що виходить на вулицю Глушець.

Відповідну петицію зареєструвала Людмила Гуріна.

«Громадяни міста, у тому числі представники фахового експертного середовища глибоко стурбовані протиправними, нерозсудливими, що мають виразні корупційні ознаки рішеннями окремих суб’єктів публічної служби про санкціонування приватної забудови зелених зон міста, археологічних пам’яток, що належать громаді і є у загальному користуванні. Зокрема, про надання юридичній особі - Волинській єпархії УПЦ КП пів гектара зеленої зони – земельної ділянки, яка знаходиться у центрі міста Луцька навпроти 4 гімназії на схилах скверу, що виходить на вулицю Глушець біля входу у парк ім. Лесі Українки - для забудови церкви ікони Холмської Богоматері та разом із нею … двох п’ятнадцятиповерхових будинків і низки допоміжних будівель, гаражів тощо», - написала автор.

Вона зазначила, що представники церкви запевнили, що будівлі зводяться «для розрахунку зі спонсорами будівництва церкви».

«Про це вони безсоромно заявили під час містобудівної ради представників громадськості та фахового експертного середовища від 11 листопада 2016 року, якими ухвалено резолюцію про неприпустимість багатоповерхового будівництва на схилах скверу, що, окрім іншого, загрожує безпеці як 84 сім’ям існуючого чорнадцятиповерхового будинку», - йдеться у петиції.

Автор також додала:

«Напередодні Великодніх свят організованою групою осіб під керівництвом Михаїла Онищука самоправно, всупереч Закону, під приводом «прибирання», знищено зелені насадження (дерева та чагарники), що росли на схилі біля чотирнадцятиповерхового будинку №22 на Волі, чим завдано шкоди громаді на значну суму».

Тож вона звертається з проханням не давати пів гектара земельної зони УПЦ КП, провести перевірку на будівництві і зобов’язати Михаїла Онищука усунути негативні наслідки знищення зелених насаджень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Барижне єство служителя культу і патріархат рідний...
Відповісти
Такі задолбалі! Моліться! - Єто Ваша работа . І Фсе! А Строіть магазіни- дама, давать монастирь под домакафе, тіпа "семінарію"- под офіси- єто ПРЕДПРІНІМАТЕЛЬСВО! Спасітель із Храма торговцев вигонял. Хто ж вас, такі вигоніт? вааще?
Відповісти
неплохая идея,может и себе деньжат вложить в церквушку ? ,Да неплохая нинче мода пошла рясу натянул,сразу как в сказке бизнесменом стал....
Відповісти
Та це там товстенюк воду мутить і має питензії до тієї церкви. Він жидобаптист за....в всіх!!!!@@
Відповісти
Та це там товстенюк воду мутить і має питензії до тієї церкви. Він жидобаптист за....в всіх!!!!@@
Відповісти
???Хто???Напевно Сава???Знову зітруть коментарі???
Відповісти
Той батюшка Михаїл ще той "шалунішка". І випити любить, і тьолочок.
Відповісти
ой.... а чого ж не написали, що то КП????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні