Нові смуги, пункт пропуску і міст: очільник волинської митниці розповів, як зменшити черги

0
-4
Нові смуги, пункт пропуску і міст: очільник волинської митниці розповів, як зменшити черги
Керівник волинської митниці Віктор Кривіцький запропонував шляхи вирішення проблеми величезних черг на кордоні.

Про це він розповів у інтерв’ю Конкуренту.

«ТРЕБА ВСТАНОВИТИ ШЛАГБАУМИ ІЗ СИСТЕМОЮ АВТОМАТИЧНОГО ЗЧИТУВАННЯ НОМЕРНИХ ЗНАКІВ»

«Черги, що утворюються перед пунктами пропуску, пов'язані з малим прикордонним рухом та необхідністю завершити митний режим "транзит" українськими власниками легкових автомобілів на іноземній реєстрації. Коли в Польщу приїздив Папа Римський і нашим сусідом було припинено малий прикордонний рух, ми бачили, що черги зникли, ніяких суперечок не виникало», - сказав він.

І зазначив, що для вирішення цих питань передусім необхідно створити додаткові смуги руху перед в’їздом до пункту пропуску.

«Також слід унеможливити зловживання особами, які забезпечують порядок в сервісній зоні. Це можливо зробити завдяки технічним рішенням: наша пропозиція – встановлення шлагбаумів із системою автоматичного зчитування номерних знаків. Це дозволить мінімізувати людський фактор», - додав очільник волинської митниці.

Він додав, що хоче, аби люди, які перетинають кордон один раз на п'ять днів, мають бути в одній черзі, а ті, які їдуть у відрядження, на відпочинок – в іншій.

І зазначив, що для цього потрібно жорстко розмежувати смуги, встановити зрозумілі інформаційні знаки, кому в яку чергу потрібно ставати. При цьому поліція повинна слідкувати, щоб було дотримано правила дорожнього руху.

«ПОТРІБНО БУДУВАТИ НЕ ТІЛЬКИ ПУНКТ ПРОПУСКУ, АЛЕ Й МІСТ»

Віктор Кривіцький також розповів:

«Протягом півроку можна вирішити усі ці питання за наявності грошей. Нам потрібно добудувати ще одну смугу в сервісній зоні і все це об'єднати в єдиний комплекс. Технічне рішення цього питання уже існує. Ведуться перемовини і з волинськими підприємствами, що працюють в ІТ-галузі, і з київськими».

Щодо будування нового пункту пропуску Адамчуки-Збережемо, то він зазначив, що Україна повинна відповідати вимогам Євросоюзу, згідно з якими відстань між пунктами пропуску повинна бути 50 кілометрів.

«Довжина кордону з Республікою Польща – 230 км. Наразі маємо два пункти пропуску. Основна проблема пов'язана з тим, що державний кордон проходить по річці Західний Буг. Тобто потрібно будувати не тільки пункт пропуску, а й міст через річку, що потребує суттєвих капіталовкладень. Якщо це реалізувати, то на територію України будуть за, - сказав він.

На запитання, чи буде від того менше черг, відповів:

«Все буде залежати від того, які це будуть переходи. Якщо це пішохідні переходи – це одна справа, якщо автомобільні для легкового транспорту – це друга справа, якщо автомобільні для вантажного транспорту – це третя справа».

«МІСТ ДАСТЬ 100% ЛІДЕРСТВО»

Він пояснив, що МАПП "Ягодин" є одним з найбільших автомобільних переходів, через який проїжджають вантажні транспортні засоби до Західної Європи.

«Так, у 2016 році через нього виїхало 45 % всього вантажного транспорту. І це при тому, що у нас є лише один міст. Якби ми побудували ще один міст, то мали б 100-відсоткове лідерство і не мали б практично черг. Сьогодні потрібно про це думати і рахувати гроші. Коли збільшиться вантажопотік, чи витримають ті дороги, які є на Волині? Тут потрібно усе дуже добре рахувати і вкладати кошти», - розповів Віктор Кривіцький.

І додав, що з наступного року будуть вкладатися кошти в інфраструктурні проекти якраз щодо будівництва доріг у всій Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні