--> Незамінних немає: Луцькі депутати коментують звільнення заступників мера | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Незамінних немає: Луцькі депутати коментують звільнення заступників мера

10
0
Незамінних немає: Луцькі депутати коментують звільнення заступників мера
Луцькі депутати називають рішення заступників мера Тараса Яковлева, Сергія Григоренка та Юрія Моклиці піти із займаних посад прогнозованим і логічним.

Одні обранці, які входять до новоствореної більшості на чолі з УКРОПом та новим секретарем ради Ігорем Поліщуком, переконані: незамінних людей немає, тож уже скоро крісла заступників будуть зайняті. Ким саме – не зізнаються.

Депутати-опозиціонери, які не визнавали відставку попереднього секретаря Юлії Вусенко (Солідарність, Самопоміч та Свобода), схоже, зрештою змирилися зі зміною влади. Тож рішення заступників теж підтримують: мовляв, нехай УКРОП бере у руки повному влади і несе повну відповідальність.

Григорій ПУСТОВІТ, Батьківщина: На сьогодні є нова більшість в міськраді – 24 депутати. Вони вправі створювати свою команду. Заступники написали заяви, депутати розглянуть їх, можуть залишити на посадах, можуть звільнити… У будь-якому випадку, це достойна позиція.

Думаю, на наступній сесії депутати приймуть рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Миколи Романюка, і ці повноваження отримає Ігор Поліщук – чинний секретар ради.

Такого не буває, що звільняється заступник і його місце – вакантне. Його обов’язки хтось буде виконувати, їх передадуть іншим посадовим особам, а далі будуть обрані нові заступники.

Звісно, переговори стосовно нових заступників відбувалися, кандидатури розглядалися, але щось предметне я сказати не можу.

Костянтин ПЕТРОЧУК, Радикальна партія України: Незамінних людей немає. Я не кажу, що ці заступники працювали погано, але раз вони виявили бажання піти, думаю, ми зможемо підібрати людей, які будуть не гірше виконувати свою роботу. А, може, ще й краще.

В команді радикалів завжди є люди, які готові брати на себе відповідальність, але назвати конкретні прізвища зараз не готовий – треба ще радитися з однопартійцями. Таке рішення заступників для нас неочікуване, тому поки не обговорювали свої пропозиції.

Павло ДАНИЛЬЧИК, Народний контроль: Таке рішення заступників показало, що немає єдиної команди, про яку говорилося. Так звана «команда Миколи Ярославовича», виявилося – просто міф. Частина заступників залишилася. У тому числі – Юрій Вербич, який з Романюком працював ще з держадміністрації, і завжди був поруч з ним.

Яковлев, Григоренко, Моклиця, зрозуміло, не хочуть брати участь у виконанні рішень, які зараз будуть прийматися міською радою.

Не думаю, що у зв’язку з їхнім звільненням відбудеться якесь загострення. Швидше, навпаки – написання заяв вони визнали, що більшість в міській раді сформована і бере владу у свої руки.

Микола ФЕДІК, Свобода: Звільнення заступників – наслідок тих подій, які відбувалися в міській раді. Я казав і повторюю: у зв’язку з тими перипетіями, які мали місце в раді, місто заводять у системну політичну кризу, яка поступово переходить в певний юридичний колапс. Єдиний варіант виходу для того, щоб не страждало місто – якнайшвидше провести вибори міського голови.

Не відомо, що буде далі. Сьогодні – заступники, далі можуть бути департаменти й управління… Тому чим швидше пройдуть вибори – тим швидше мине криза. Буде керівник міста, який і буде формувати команду заступників та інших управлінців.

Алла НАДТОЧІЙ, Самопоміч: Цю команду заступників нам презентував Микола Романюк. Зміна секретаря, логічно, передбачає подальші зміни всієї команди. Не можуть люди, маючи власні переконання і бачення роботи, працювати під керівництвом інших людей. При тому, що вже ці люди вносять проекти рішень, пропозиції, готові змінювати повністю весь апарат. Тому це – правильне рішення заступників, я їх підтримую.

Формування нової команди – це вже буде завданням тої більшості, яка утворилася в раді. Можливо, хтось із депутатів тої більшості стане заступником. Будемо бачити. Але це вже буде відповідальність винятково цих людей і ми будемо з них запитувати, що вони зробили, а що – не доробили. Якщо захотіли взяти на себе відповідальність – будь ласка.

Борис СМАЛЬ, УКРОП: Як на мене, заступники пішли на такий крок трохи рано: на чергову сесію винесені актуальні питання, про які кожен з них мав доповідати депутатам. Тому частково таким кроком вони зняли з себе відповідальність. Але це їхній вибір.

Команда, яка прийшла, поставить нових заступників. Звісно, вони деякий час будуть вникати в роботу, але керують роботою переважно начальники управлінь, які залишилися. Інша справа, що будуть, припускаю, виявлені якісь факти, які не дуже всім сподобаються. Наприклад, дорогі ремонти вулиць, чи щось подібне. Тому побачимо, чи це не було однією із причин швидкого звільнення заступників.

Немає незамінних спеціалістів. Є багато професіоналів, які можуть виконувати цю роботу, і думаю вже незабаром ми всі про них почуємо.

Ще раз наголошу: рутинні працівники, які виконують основну роботу – лишаються. Керівник – це лише капітан корабля, якого замінити менш складно, ніж всю команду. А команда – це ті люди, за допомогою яких цей корабель пливе, тобто – працівники управлінь, які лишаються.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Успіх Романюка зробила його команда. Він обєднав людей,які витягли місто з шибиного-бютівського болота.
Відповісти
який успіх?? яка команда??? усі вартісні підряди розбито на частини, щоб оминати тендери! справжніх, дільних ініціатив нуль цілих і хрін десятих!
усіііі КП в шалених мінусах! ви тільки подивіться, як вони ржали перед початком свого виступу! ось де справжнє знущання над містянами! чистої води чинуші дрібного пошибу! тримав Романюк їм штани, як батько нерадивим дітям!
Відповісти
Місто котиться в прірву і втрачає керованість. Члени цієї команди,бачачи методи діяльності укропівців розуміють що їм місця в новій команді не залишать і тому покидають посади добровільно, не очікуючи коли їх відсторонять. Ця молодь напрацювала певний досвід. А от новообраний секретар виглядає абсолютно непрофесійно щодо управління міським господарством. Крім того він видається хамовитим і чванливим. Памятаючи його безпідставні, брудні і тупі нападки на Миколу Романюка, соромно за те що таке недолуге і цинічне людишко певний час буде представляти наше місто як його тимчасовий керівник. Надіюсь що лучанам вистачить мудрості, з часом обрати достойного мера, бажано гарного господарника а не хлопчика - юриста без управлінського досвіду. Але перш за все Укропи-рейдери разом з посіпаками (Батьківщина, радикали і зрадники) повинні визнати факт смерті Миколи Ярославовича, світла йому память. А то уже більше 40 днів пройшло для Укропу він все живий. Схоже, що Укроп боїться прямих виборів мера, тому що люди побачили істинне обличчя цих циніків і фальсифікаторів.
Відповісти
Романюк тільки налагодив роботу міста, а зараз палиці маладає каманда буде шота дєлать - важное.

Палиця 5 років вкладав гроші в місто, а зараз за рік їх поверне з відсотками. Основна мета політика бізнесмена - відбити і заробити зверху
Відповісти
Рішення про звільнення, це дефакто визнання законності подій,що відбулися на минулій сесії.
Відповісти
ВИ БЛ...І. ПОДИВІТЬСЯ ЯКА ЗАРПЛАТА НА ЛУЦЬКТЕПЛІ НАЧАЛЬСТВО ПОЛУЧАЄ ПО 10000. А ПРОСТИЙ ТРУДЯГА 3000 ..ТО ДЕ ПРАВДА ..ДОКЕРУВАЛИСЯ ЩО НЕМА КОМУ ТРУБИ МІНЧТИ. А В КАБІНЕТАХ ШТАТИ РОЗДУВАЮТЬ(((ПОЛІЩУК ТИ КОЛИ НАВЕДЕШЬ ПОРЯДОК. БЛЯ ВСЕ ДОСТАЛО)))ТАМ ДИРЕКТОР ТІЛЬКИ НА БУМАЗІ А КЕРУЄ ВСІМ КРАВЧУЧКА РИЖА ЩО СКАЖЕ ТЕ І ДИРЕКТОР РОБИТЬ)))
Відповісти
АЙ да КИЦЯ ! -- Ну і ВЕРБИЧ !== пристосуванці .....
Відповісти
Що напрацбвали , де ?Яка результативнісь ? Де система в роботі на благо міста ? РУЙНІВНИКИ,Чим запамЯталися Григоренко , Моклиця ,скандалами і непрофесійністю, Смішно ! Відпускаємо в Гімалаї
Відповісти
ВИБОРИ!ВИБОРИ! ВИБОРИ! ТЕРМІНОВО.ЛЮДИ РОЗБЕРУТЬСЯ ХТО Є ХТО.
Відповісти
нашому теляті та вовка б з"їсти - укропу буде по заслузі, хоча добрі діла для міста робили, та г-ном запечатали. А лучани не дурні і скажуть своє слово на виборах. Амінь.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні