--> Продавці квітів крадуть декоративні кущі на клумбах лучан | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Продавці квітів крадуть декоративні кущі на клумбах лучан

14
11
Продавці квітів крадуть декоративні кущі на клумбах лучан
Лучанка обурюється тим, що квітникарі продають букети з краденим на клумбах міста самшитом.

Про це Alona Sydorchuk написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ницість, внутрішня убогість, хамство людей навколо просто вражають. Отже коротко: у Луцьку на цілісінькій вулиці в приватних обійстях протягом останнього часу просто знищили кущі самшиту, який, до речі, росте 15-20 років. У когось перед днем закоханих, у когось перед 8-м березням… Серед них і на нашому подвір’ї: нахабно позламували, гілки, які не вдалося доламати - так і залишили на кущах досихати, зіпсували форму, яка формувалася протягом років тощо", - йдеться у гнівному дописі.

"Сьогодні випадково побачила ящик вже підсохлого самшиту в квітковому павільйоні біля ЦУМу і запитую продавчині:
"Звідки Вам привозять самшит?"
"А то жіночка в лісі наламала та й принесла"
"А давно?"
"Ой, давно, ще десь перед 8-м Березня…", - розповідає лучанка про діалог з продавчинею.

За словами жінки, вона спочатку не хотіла нікого чіпати, але всеж повернулась, щоб знайти ту жіночку, яка постачає самшит квітникарям. Та в павільйоні вже не було самшиту. На запитання про постачальника самшиту, продавець знітилася і сказала, що все зрозуміла і більше не буде продавати такі букети.

"Та все ж я вирішила не відступати і викликала поліцію, бо буде наступне свято – зламають ще. Коли приїхала поліція, вже квіти продавала господиня торгового намету, але й була та ж сама продавчиня", - каже лучанка.

Коли поліцейський запитав звідки самшит, господиня відповіла, що з Горохова. І тут щось не сходилось, бо перед тим продавчиня казала, що привозять з лісу.

"То в лісі наламали й привезли, - каже продавчиня.
Ти дура, мовчи, в лісі він не росте!, - кричить господиня.
То з Горохова, - додає вона", - передає діалог лучанка.

Згодом власниця квітів "розкололася", що самшит приносять п'яниці.

"Мені ж треба щось покласти в той букет. Що я сама в нього сяду?... А ви знаєте скільки оренда тут коштує?", - мотивувала свій вчинок квітникарка.

"Тобто вам треба щось покласти в букет, і це "щось" - крадене, а вас це зовсім не хвилює? Це нормально, продавати крадене? Тобто хтось посадив, доглянув, виростив (20 років!!!), а інший прийшов, зламав, продав крадене, бо "щось треба ж покласти в букет", - обурюється лучанка.

"Я вже не кажу про якісь документи на товар – вони, звісно, ж відсутні. І це називається громадянське суспільство: вкради в сусіда і продай. Це нібито новомодньо облаштували квітковий павільйон, а продають крадене з луцьких обійсть. Сором. В мене немає слів", - додає вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ще добре, якщо цей самшит з клумби, а якщо з кладовища? Чи хотів би хтось отримати букет з кладовища. Декілька років тому назад у нас накладовищі на могилі мого дідуся і бабусі ось такі пянички 12 кущів самшиту зрізали які ми доглядали 25 років.
Відповісти
В школах,дитячих садках-познищували ті самшити.вже не кажучи про прибудинкову територію.люди гоняться за гривнею,і не думають про благоустрій.хоча всі нарікають на владу.Кожний почніть з себе.зупиніть того хто краде.і не крадіть самі.-ви не збагатієте-ви зубожієте(мораьно)
Відповісти
Аналогічно з соснами. Подивіться, скільки у місті росте сосен без верхівок? Потрібно людей бити гривнею чи громадськими роботами, щоб інші цим не займались. А це робота поліції та й ми самі повинні боротись з такими явищами.
Відповісти
лучани не купляйте ті букети з тим самшитом, бо то краждене. Добре що сказали, бо багато хто не знав цього.
Відповісти
Принципово не купую букети з самшитом після того ,як вирізали на могилі моїх бабусі і дідуся перед самою Паскою. Продавці прекрасно знають ,що це крадені рослини і знають ,звідки. Світ перевернувся...
Відповісти
Звісно історія не дуже приємна,але якщо подивитися з іншого боку,чи знає власниця чи продавець,що це саме крадений самшит,є люди які самі його вирощують для продажу.Ми ж ідемо купувати букет "дешево і багато" за 100грн і нам геть всерівно за які гроші купуються ті квіти і та зелень.
І мені здається,що зараз в наші країні,є більш важливіші речі,ніж акцентування уваги на зелені.Не вирощуйте,якщо не хочете,щоб крали,бо є різні люди,одні подумають про ті сили які вкладені в вирощування того самшиту,а інші подумають про пляшку горілки.Ось так і живемо
Відповісти
З дрібниць починається все. І якщо навколо не люди, а ..... то порядку в країні не буде. В цивілізованих країнах такого і близько немає. Бо в голови людей не приходить красти в сусіда як і купувати крадене. А нам всерівно..... отак і живемо!
Да і ті люди, які вирощують самшит для продажу продають його для ландшафтного дизайну, а не для похоронних букетів.
Відповісти
Хотілося вірити що вони крадуть ну звійсно знаю я особисто що йм приносять самшит рісні пянеці без домні тім якім потрібно гроші ліпше ви не писали такий бред то булоб добре а якщо хочете знати хто носить йм то сятьте під Цумом і девітесь
Відповісти
Не позорте себе бо то просто сміг зарас певно тількі ходити дивитись про самшит а іншиш проблем немає чи що подивіться що робеться в світі є багато іншиг проблем а не такі про які пишете
Відповісти
з таких проблем , як той самшит, виростають інші проблеми в світі!
з дрібниць усе починається!!!
Відповісти
з таких проблем , як той самшит, виростають інші проблеми в світі!
з дрібниць усе починається!!!
Відповісти
Ці люди все пхають в ті букети. Аби велике було.... А як дома розгорнути той папір і заглянути всередину.... А ще той самшит страшенно смердить (ну і букетики))), бо ж рвуть його в період весняної активності котів...
Декілька років тому сама бачила як ці "флористи" вночі 31 серпня бігали по клумбах біля житлових будинків в районі "Гостинця" і рвали все, що зелене. Бо на перше вересня зілля не вистачило....
Відповісти
Відповідь для Марії:А чому ви купуєте такі "смердючі букети"????
Щоб розгорнути і насолоджуватися ароматом?????
Мені смішно з цього і самі напевно не раз зверталися за букетиком до "Гостинця"
Відповісти
Я завжди купую просто квіти, а не зелень і папір. А особливо влітку - в бабусь, які їх самі вирощують і точно не біля "Гостинця".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні