--> Мама волинського школяра розповіла як переписувалася із «Синім китом» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мама волинського школяра розповіла як переписувалася із «Синім китом»

4
5
Мама волинського школяра розповіла як переписувалася із «Синім китом»
Мама волинського другокласника розповіла про переписку із "Синім китом".

Про це жінка розповіла для ВолодимирМедіа

Нещодавно до Володимир-Волинського відділу поліції надійшла заява від мешканки Володимира-Волинського пані Ірини про те, що в соцмережі “Вконтакте”на сторінку її дитини надійшло повідомлення від куратора «Синього кита» з вимогою виконати певні завдння. У протилежному випадку, було сказано, – група прибуде до хлопця.

Як зазначила пані Ірина, її 9-річний син віднедавна завів свою сторінку у соціальній мережі, де переписується з однокласниками, грає з ними ігри. Однак Ірина постійно слідкувала за історією “бродіння” сина інтернет-простором, тому завжди була в курсі його переписки.

У неділю, 19 березня, відправивши своє дитя до ванної кімнати, вирішила вкотре заглянути на персональну сторінку сина. І… оторопіла, бо побачила текст приблизного змісту: «Привіт. До тебе звертається куратор гри «Синій кит». Ти повинен виконати усі завдання у межах до 2-х хвилин. У протилежному випадку ми негайно прибудемо до тебе».

Після таких слів, як мовила Ірина, у неї аж руки потерпли, слова вимовити не могла. Оговтавшись, жінка зі своєї персональної сторінки відповіла куратору не підбираючи слів. У відповідь почула не лише вибачення та недолугі виправдання, а й те, що вони просто не знали, що її сину всього 9 років.

Ще напередодні цієї не надто приємної пригоди, пані Ірина під час спілкування по «Вайберу», дізналася досить-таки про шокуюче попередження, яке стосувалося власне дітей.

Попереджали користувачі соціальних мереж про те, щоб батьки були надто пильними у суботу та неділю, не відпускали своїх дітей на вулиці та навіть у під’їзди без нагляду, оскільки можлива ймовірність повального суїциду серед дітей та підлітків. Проте Ірина якось не надала цьому уваги, допоки ця проблема не торкнулася її дитини.

Наступного дня Ірина відразу ж пішла до школи та повідомила про пригоду. Дирекція навчального закладу взяла це на контроль. А ось Ірина й досі не може оговтатися і всім, кому тільки можна, розповідає про пережите та попереджає користувачів соціальних мереж про можливу небезпеку, яка чатує на їхніх дітей.

Це лише один випадок, про який стало відомо широкому загалу. Але не усі батьки пильнують за перепискою своїх дітей, особливо у підлітковому віці. Правоохоронці радять все ж таки спостерігти за своїми чадами, особливо загострювати увагу тоді, коли дитина стає замкнутою та дратівливою. Не залишайте їх наодинці зі своїми проблемами.

Нагадаємо, другокласник з Волині грав гру "Синій кит".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бо якого х..ра мамаша дитині сторінку в соцмережах завела. Ше сопля мале, а вже в контакти лізе. Хайна вулиці ганяє, а не за компом сидить. Та ше в кацапські Вконтакти ... Нема слів. Сама винна.
Відповісти
Мені б який синій кіт дав завдання... Ех, важко жити - жалко вмерти.
Відповісти
Привіт Петро, ось тобі перше завдання, не сумуй! Тебе любить Бог! :-)
Відповісти
Потрібно заборонити дітям користуватись соцмережами. Реєстрація у Вконтакті має бути тільки з 16 і тільки за паспортом. І взагалі, російські соцмережі необхідно заблокувати на території України.
Хто підтримує блокування Вконтакті і Однокласників на територіії України, прохання підписати петицію на сайті президента:
https://petition.president.gov.ua/petition/34479
можна ще й тут:
https://petition.president.gov.ua/petition/34703
https://petition.president.gov.ua/petition/34109
Прохання розіслати посилання на петицію вашим знайомим однодумцям.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні