Помер митрополит Ніфонт

4
9
Помер митрополит Ніфонт
22 березня, о 4-й годині ранку, на 68-му році життя відійшов до Господа Високопреосвященніший митрополит Ніфонт (Солодуха).

Про це повідомив протоієрей Валентин Марчук.

"Додаткову інформацію про місце перебування тіла митрополита Ніфонта та поховальні заходи буде повідомлено згодом. Розпорядженням керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священикам єпархії благословляється служіння заупокійних богослужінь за душею новоспочилого митрополита Ніфонта", - написав священик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Довідково. Митрополит Ніфонт (в миру – Василь Солодуха) народився 5 жовтня 1948 р. у с. Галина Воля Старовижівського району. У 1970-1974 рр. навчався в Московській духовній семінарії, 20 березня 1974 р. прийняв чернечий постриг. У 1977 р. був висвячений у сан ієромонаха і направлений служити до Волинської єпархії, призначений настоятелем Троїцького храму в селі Рудка Козинська Волинської області. У 1988 р. возведений у сан архімандрита, а у 1989 р. призначений благочинним Ржищівського округу Володимир-Волинської єпархії. У 1990 р. став єпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським. У 1992 р. переведений на Волинську кафедру. Із 2000 р. – митрополит Луцький і Волинський. Один з найстарших за хіротонією у єпископаті УПЦ.
Теги: ніфонт, упц
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
 Царство Небесне, Владико! Дякую Вам за все...
Відповісти
Приберати коменти треба під подібними новинами!!!
Відповісти
Дуже шкода:( Волинь втратила Великого наставника, та праведника..Вічна пам'ять Вам ,Владико!!!Таких як Ви немає і наврядчи буде....Тільки світлі спогади про Вас!!! СПОЧИВАЙТЕ З МИРОМ!
Відповісти
Царство Небесне Владико! Відійшов у вічність....Більш не буде світити сонце, бо Господь буде вічним світлом. ....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні