На Волинській митниці – проблеми з «айтішниками»

2
3
На Волинській митниці – проблеми з «айтішниками»
Підприємці скаржаться на роботу комп’ютерних серверів на Волинській митниці, а також – на працівників, які їх обслуговують.

Про це йшлося у п’ятницю, 17 березня, під час Форуму сприяння митній справі та інвестиціям Волині. Захід відбувся за участі начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького та представників волинських підприємств, які перевозять товари через кордон.

«Дуже багато випадків, коли на «Ягодині» зависає сервер і ми не бачимо грошей. Бувало таке, що о 13.00 телефонуємо в казначейство, там кажуть, що гроші вже є, а на «Ягодині» гроші бачать в годині 17.00-18.00. І то – після кількох дзвінків», – озвучив скаргу один із присутніх підприємців.

Такі нюанси суттєво впливають на час оформлення документів на митниці.

Як пояснили представники митниці, існує технічна проблема синхронізації даних центрального сервера на митниці та серверів на митних постах. Однією з причин є застаріла техніка, яку планується оновити протягом наступного кварталу. Інший момент – надходждення коштів з казначейства на митницю. Дійсно існують окремі проблемні питання, повязані з тим,що кошти достатньо тривалий час можуть перебувати на транзитних рахунках банків. Тобто ця процедура повязана і з роботою митниці, і казначейства, і банків.

Проте підприємці запевнили, що важливим є і людський фактор.

«Після 1 березня, коли змінився довідник митних органів, підприємці мають можливість звірити залишки платежів. Проте до минулої п’ятниці видавало залишки станом на 1 березня, і не було вказано жодного рухув коштів. Після розмови з адміністратором комп’ютерного центру, вдалося добитися результату», – запевнив скаржник.

Як пояснили представники митниці, дійсно, в зв’язку з проблемами в роботі серверного обладнання, стосовно окремих підприєств виникли питання щодо звірки по залишкам коштів. Посадові особи митниці в найкороший термін після звернення суб’єкта, вирішили це питання з адміністраторами центральної бази даних, яка знаходиться в ДФС України.

Із наявністю проблеми із персоналом, який обслуговує програмне забезпечення, погодився і Віктор Кривіцький.

«У нас є серйозна проблема з працівниками ІТ. Не хочуть спеціалісти йти працювати на ту зарплату, яку ми готові запропонувати», – зауважив керівник митниці.

Пропри такі нюанси, загалом бізнесмени запевнили, що останнім часом термін оформлення митної декларації суттєво зменшився.

Крім того, Віктор Кривіцький поділився іншими планами щодо технічних аспектів роботи митниці.

«Митна вартість товарів визначається непросто, і з цим буває багато проблем. Мова йде про окрему групу достатньо чутливих товарів “транспортні засоби”. У мене є ідея, як виправити ситуацію. Вона полягає в тому, щоб зробити програму, як буде автоматично визначати митну вартість за чітко встановленими характеристиками автомобіля. Питання за тим, щоб правильно описати технічне завдання програмістам і включити в технологічний процес усі вимоги діючого законодавства. Цією програмою потім буде користуватися вся країна, і це зніме багато проблем та зловживань», – зазначив митник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У вас там взагалі 80% дебіли як і Шокін
Відповісти
Мій син ще студет, але працює програмістом у Варшаві.Отримує приблизно 30 тисяч гривнів.Митниця готова запропонувати аналог?Навряд чи.Ця влада не зацікавлена у спеціалістах.Вона готова платити тільки опричникам цинічного бариги.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні