На Маневиччині медпрацівників звільняють через брак фінансів, а в бюджеті – мільйони вільних коштів

1
3
На Маневиччині медпрацівників звільняють через брак фінансів, а в бюджеті – мільйони вільних коштів
У Маневицькому райбюджеті понад 20 мільйонів гривень «вільних» грошей, а медпрацівників тим часом звільняють через «брак коштів».

На початку 2017 року стало відомо, що в Маневицькому районі заплановане велике скорочення працівників первинної ланки медицини. Близько сотні обурених людей прийшли до стін Маневицької РДА з вимогами не скорочувати робочі місця в ФАПах та амбулаторіях району, - повідомляє прес-служба Волинського «УКРОПу».

«ЧЕРЕЗ НЕДОФІНАНСУВАННЯ МЕДИЦИНИ СКОРОЧЕННЯ НЕМИНУЧІ»

Медики отримали від місцевої влади єдину відповідь, що у зв’язку з недофінансуванням галузі скорочення неминучі. Тоді Маневицький районний центр первинно-санітарної медицини звернувся до народного депутата від фракції «УКРОП» Ірини Констанкевич з проханням посприяти переглянути фінансування галузі «Охорона здоров’я».

Нардеп направила звернення до управління фінансів Маневицької РДА щодо роз’яснення ситуації. За даними управління, у бюджеті району не вистачає на медицину – 6 023 000 гривень.

На основі цих документів Ірина Констанкевич звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою забезпечити надходження необхідних бюджетних призначень для належного утримання закладів освіти та охорони здоров’я Маневицького району.

18 МІЛЬЙОНІВ ВІЛЬНИХ ЗАЛИШКІВ І 8 МІЛЬЙОНІВ – НА ДЕПОЗИТАХ

Її депутатське звернення Кабінетом Міністрів України було спрямоване на Міністерство фінансів України, яке дало відповідь. У ній зазначається, що додатковим фінансуванням загальноосвітніх навчальних закладів та закладів охорони здоров’я є вільні залишки коштів місцевих бюджетів, а також кошти, розміщені на депозитних рахунках в установах банків.

Станом на 01 лютого 2017 року нерозподілені вільні залишки Маневицького районного бюджету становили 18 мільйонів гривень. На депозитних рахунках розміщені кошти у обсязі 8 мільйонів гривень.
Проте Маневицька влада наполягає все ж на нестачі коштів для фінансування медицини.

Незабаром будуть розподілені вільні залишки коштів Маневицького районного бюджету. Аби місцева влада знову не забула про медиків, народний депутат Ірина Констанкевич направила депутатське звернення на управління фінансів Маневицької РДА, у якому просить врахувати потреби щодо фінансування галузі «Охорона здоров’я» при розподілі вільних коштів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який жах. Скорочувати медпрацівників,коли всі люди майже хворі. Поліклініки забиті хворими.А чого ви не скорочуєте бібліотеки, куди ніхто не ходить, а просто приписують читачів тисячами, щоб одержувати по 5 тисяч зарплати - бібліотекар, а директор 10 тисяч -це справедливо. Без бібліотеки можна обійтися нащо їх стільки на кожному углу, в які люди ходять раз в рік,що там брати.Зараз вся інформація в Інеті.Або школи дітки ходять за 10 км до школи.Це не розумно.Пора цим зайнятися і скоротити бібліотек наполовину, а то в одному Луцьку з інститутськими бібліотеками 15. А лікарні 2, а третій госпіталь, ну ще районна і Боголюбська.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні