Скандальна відставка Вусенко: Про що пише Фейсбук

32
6
Скандальна відставка Вусенко: Про що пише Фейсбук
Луцькі депутати більшістю голосів позбавили Юлію Вусенко посади секретаря ради. Тим не менше, сама Вусенко переконана: рішення прийняли з порушенням процедури, а тому буде оскаржувати його у суді.

Що думають із приводу найскандальнішої сесії Луцької міської ради користувачі Фейсбука - у підбірці видання "Волинь24".

* * *

Володимир Данилюк, редактор "Волинської газети":

У Луцькій міськраді 24 депутати проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря ради, голови облорганізації "Самопомочі", майже народного депутата України від списку цієї партії Юлії Вусенко. Далі виникла дискусія, чи має право екс-секретар і екс-голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт продовжувати головувати на позачерговій сесії та підписувати документи до обрання нового секретаря? Більшість вирішила, що таке право має. Юлія Вусенко і її прихильники - що це порушення. Словом, штормить Луцьку міську раду за 9-бальним рівнем.




* * *
Назар Романюк, керівник волинського осередку партії "Справедливість":

Як можна довірити подальше управління містом тим 24 депутатам для яких навіть ні Закон України, ні Конституція не перешкода, щоб вирішувати проплачені питання?Лучани, а як Ви відреагуєте, якщо завтра Ваша квартира стане не Вашою і нікого не хвилюватиме, що це незаконно ?!Луцька міська рада- недієздатна!!!! Ганьба зрадникам!!! А Ви готові і надалі це терпіти?








* * *

Орися Харитонюк, громадська активістка:

Я не люблю писати пости, бо мені завжди здавалося, що це ні до чого не приводить. Але це не про сьогодні. Якщо чесно, то це крик душі і крик голосу, який сьогодні ми проявляли на позачерговій сесії Луцької міської ради. Чесно, я завжди сміялася, коли кричать ганьба і ведуть себе так, як я себе вела, але у цій ситуації було два виходи, або кричати або застосовувати силу. Я розумію, політичні розклади, маніпуляції і все таке - це мистецтво політики і це все добре, так має бути. Але людииии, у політики теж є певні норми, які не можна переступати. Ми живемо не в країні третього світу і які б політичні сили не ділили владу, але ж у нас є закон.... То робіть це хоча б в правовому полі. В якийсь момент, в стінах міської ради, я обернулася навкруги і побачила хмару молодих хлопців із громадського формування "Варта порядку", які знімали нас на відео, нецензурно висловлювалися....І я зрозуміла, що ідейних людей, які не є проплаченими журналістами чи тітуханами можна було порахувати по пальцях...Аговввв, ви де всі??? Чому ви їдете кудись, діваєтеся в такі відповідальні для міста моменти???Наше місто зараз здають в руки людям для яких закон не писаний, годі й говорити про мораль!!! Люди, я вас прошу, думайте за кого голосувати!!!

* * *

Денис П'ятигорець, помічник нардепа Івахіва:

Поки в Раді чубилися навколо силовиків у сесійній залі, в м. Луцьк з'явився "самопроголошений" міський голова. Всіх з цим вітаю. Хто не в курсі географії - Луцьк, це не містечко в Донецькій чи Луганській області. Це обласний центр в Західній Україні.
P.S. А я попереджав...

(в коментарях):

Палица в цейтноте. Он перешел красную линию и теперь ему нельзя останавливаться. Только остановится - абзац. Он и так и так грядет, но на бегу можно хоть как-то отсрочить неизбежное. Поэтому ждем продолжения этого цирка

* * *

Сергій Адамчук, керівник волинського осередку "Руху нових сил":

Сесія Луцької міської ради перетворилася на фарс. Обираючи депутатів, варто звертати увагу на їх фінансову самодостатність і особисту свідомість, тоді в більшій мірі можна очікувати, що їх голосування на сесіях буде відповідати принципам честі, порядності і законності. Луцьку потрібні перевибори не лише міського голови, а і депутатів міської ради.







* * *

Владислава Жорняк, журналістка:

Навіяно сьогоднішніми новинами...

У моєму дитинстві була популярна гра в карти "П'яниця". Суть у тому, що колода рівномірно ділиться між гравцями, а потім вони викладають по одній карті. У кого карта найбільша - той забирає всі. Гра безкінечна, а її особливість у тому, що успіхи в ній оманливі: навіть маючи майже повну колоду і впевненість в перемозі, за один-два кроки гравець може втратити все і опинитися в лузерах.
Так от до чого я. Виграна битва - це не виграна війна. У політиці - тим паче.

Але в цій ситуації мені щиро шкода лучан, на яких місцеві гравці просто забили.

* * *

Мирослав Ватащук, журналіст:

Сьогодні - третє пленарне засідання Луцької міськради. Наразі неефективне. Хочу висловити обурення словами тих критиканів, які заявляють про цирк. Нічого подібного.

Обранці громади знають, що перед сесійною залою їх чекає скринька на потреби Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни. Тож депутати зривають сесію, щоб якомога частіше збиратися на сесію і більше грошей закинути в скриньку. Дякую Вам за це!





* * *
Мар'яна Сорочук, громадська активістка:

Сказати, що я в ахуї від сьогоднішніх подій в Луцькраді, це нічого не сказати.

У день сороковин за Миколою Романюком, день рішення РНБО про заборону торгівлі з бойовиками, луцький актив був свідком, як ставленики олігархату під гучне громадське скандування "Ганьба!", перегнули через коліно, а потім поставили раком заразом Конституцію України та ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні.

Це був театр абсурду, де 24 пішаки, хто за з/п, хто за добро на будівництво (Кафедральна,13,21 та Ковельська, 17), а хто за обіцяні посади (дир. Басейну, нач.парковок), зробили фейси кірпічьом, вдягли дурні ухмилкі й зробили існування Луцькради нелигітимним.
Шкода тільки літнього тєрпілу лжеСекретаря.

Цікаво, чи дойде до електорату, що така ракіровка зроблена, щоб захопити адмінресурс та поставити свого укропус мерікус при мінімумі підкуповкладень.

Невже вам всім похуй?

Доки, від нас вільних українців лунатиме лише "ганьба"?
Коли ми вже врешті скористаємось ст.5 Конституції й вийдемо зі стану паралічу волі???!!

* * *

Валентин Малиновський:

15 березня 2017 р. стало "чорним днем" в історії місцевого самоврядування не лише Луцька, а й всієї Волині. Адже ніколи з 1990 р. (першого скликання) в жодній міській раді не виникало такого колапсу влади, хоча випадки смерті міських голів мали місце, зокрема в Рожищі. Однак, депутатам цивілізовано, у законний спосіб вдавалося зберігати правонаступність і безперервність влади.

На жаль, в Луцьку, ситуація після смерті М.Романюка розвивається за найгірш можливим сценарієм. Не буду вдаватися до правових аспектів ситуації навколо посади секретаря ради, бо з правової площини вона відразу перейшла у політичну, де юридичні норми перестали діяти.

Як тепер вийти із ситуації? Надія на нинішній суд примарна. Як показує досвід, суди в таких випадках рішень, які б сприяли виходу із ситуації не приймають (хотів би помилитися), та й часу пройде багато. А управляти містом необхідно вже сьогодні.

В багатьох країнах ЄС в таких випадках роль арбітра виконує відповідна посадова особа - префект. На жаль, ВРУ не спромоглася внести відповідні зміни до Конституції...

Тому, очевидно, настав той момент, коли варто достроково припинити повноваження цієї ради і разом з виборами міського голови оновити й депутатський корпус.

* * *

Аріна Крапка, журналістка:

40 хвилин тому повернулася із сесії Луцькради, і не залишає відчуття, ніби я вся в лайні. Буквально і небуквально теж.

Хочете крові? Вам у міськраду. Хочете бруду? Вам туди. Хочете зради? Приниження честі і гідності? Я знаю, де ви можете стати зовсім несвідомо учасником чи учасницею того, в чому ніколи-ніколи не хотіли брати участі.

Я сьогодні почула стільки, побачила, що вистачить не на одну серію фільму про провінційну політику. Я мала би бути не здивована. Максимально абстрагована. І холоднокровна. Але суцільна підміна понять, маніпуляції, ґвалтування закону і права українського викликають огиду і непереборне відчуття, що нічого не змінюється.

Відсутність дипломатії. Поваги. Будь-яких правил гри. Відсутність здорового глузду. І зради самих себе - ще тих вчора активістів, які сьогодні продали себе олігарху.

Це я маю на увазі найбільших торгашів в історії сучасних подій міськради - радикалів. Вони роблять це, навіть не змигнувши оком. А ще я про інших депутатів, для яких совість їх має ціну... або у них совісті нема.

Я не можу когось підтримувати, бо я журналістка. Але я ще людина і моє моральне право бути з тими, хто слабший і боротися про тих, хто силою, незаконно досягає своєї мети.

Уже ввечері після того, як нелегітимне рішення про зняття Юлії Вусенко укропівці, батьківщинівці, радикали і бппшніки-відлучники намагались типу легітимізувати в Луцькраді були невідомі особи спортивної статури... Ви знаєте, чиї це хлопці і знаєте, що поки тут буде Палиця, будуть і вони. Ви знаєте про досвід їх перебування в облраді, про побиття активістів, про погроми на митниці, про їх причетність до ряду правопорушень, де за допомогою застосування сили вони вирішували ті чи інші питання, тому не вірте їм.

Так, там є люди, які не в темах. А є ті, кому потрібні гроші. Але й немало тих, кому до вподоби силові методи участі. Сила є, а розуму не треба!

Вони будуть переконувати вас у благородстві, мило усміхатися, дивитися у вічі, а потім ви можете не встигнути вийти кудись ввечері чи повернутися додому, к отримаєте по голові... поліція не розслідує за їх участю жодного інциденту.

Враховуючи позитивні настрої Палиці щодо Авакова, поліція цього не робитиме. Враховуючи злив пропрезидентської партії міста Укропу (свідомий, несвідомий, я не знаю) я боюсь жити в цьому місті.

Мене не влаштовує політика президента. І не влаштовує наша поліція. Суди. Прокуратура. Але я знаю, що для оскарження їх незаконних дій чи бездіяльності я можу щось зробити. І вже деякими законними механізмами я скористалася.

А що робити із ймовірним бандоформуванням, про яке всі говорять, але ніхто нічого не може зробити, бо нема політичної волі? Що робити із тими, хто стежить за людьми, порушуючи закон і розуміючи, що їм за це нічого не буде. Як почуватися безпечно у цьому місті?

Ніяк. Бо тут стає все більш небезпечно. І куди оскаржувати такі дії, коли жодна із гілок влади вже не діє!? До Бога?
Цей пост мав би бути про події в міськраді. Але він питання майбутнього. Бо уже так явно називати чорне білим і почуватися володарем світу можуть тільки люди, які уклали довгострокову угоду зі злом.

П.с. Дякую тим депутатам і депутаткам, які мають здоровий глузд. Їх мало, але вони є.

Згадую розмову з пані секретарем Юлією Вусенко на початку ще її каденції, коли ми зійшлися на тому, що УКРОП завершить гірше, ніж риги. Вони впевнено уже ригів перевершують.




* * *


Кузькіна мать правового апокаліпсису у Луцьку

12 жовтня 1960 року радянський лідер Микита Хрущов вийшов на трибуну Генеральної Асамблеї ООН з черевиком в руках і почав стукати ним по трибуні, прагнучи показати Заходу "Кузькіну мать". Цей яскравий, але не зовсім правдивий міф (про що можна почитати тут - http://fakeoff.org/…/yak-khruschov-ne-stukav-cherevikom-po-…) цілком може повторитися у Луцьку. Щоправда не в прямому, а лише образному розумінні. В результаті Луцьк на півроку може захлинутися в правовому хаосі, а анархія у виконавчих органах міської ради стане звичною практикою.

До чого це я? Давайте змалюємо в двох словах диспозицію.

Існують дві групи впливу в області: умовна влада (Гунчик, покійний Романюк, Континіум) та умовний УКРОП (Палиця). В обласній раді контроль над ситуацією мав УКРОП, в Луцькій міській - влада (Романюк). При цьому провладна коаліція в міській раді була хитка і дуже специфічна, адже балансувала в межах інтересів багатьох політичних сил.

На початку лютого Миколи Романюка не стало. За законом влада переходить до секретаря ради, яким сьогодні є Юлія Вусенко. Але щоб отримати повноваження, рада повина офіційно визнати смерть міського голови.

І тут починається політична гра: УКРОП має найбільшу фракцію у Луцькій міській раді (15 депутатів). Для того, щоб змінити секретаря на свого представника потрібно всього 22 голоси (проста більшість). Очевидно, що виносячи такий проект рішення на завтрішню сесію ЛМР, вони розуміли звідки братимуть необхідну кількість голосів.

Більше того, після обшуків у Волинській обласній раді щодо дітища Палиці - КП "Волиньприродресурсу", яке має дозволи на видобуток корисних копалин в області, - показати "Кузькіну мать" владі для УКРОПа - справа честі. І навіть, якщо на певному етапі була ідея відмовитися від зміни секратаря Луцької міської ради, то зараз це навіть не обговорюється. Карфаген має бути зруйнований!

Отож, припустімо, що необхідну кількість голосів для зміни секретаря УКРОП має, а значить буде продавлювати це рішення на сесії. Тут може наступити цікава юридична колізія: за законом рішення сесії підписує міський голова (якого немає), а за його відсутності - секретар ради. Для того, щоб призначити нового секретаря, спочатку потрібно зняти старого. Припустімо, що це вдалося зробити. Хто підписуватиме рішення про зняття секретаря? Міського голови немає, секретаря теж. Міська рада обезголовлена. Порушено принцип безперервності влади.

Звісно, можна говорити, що депутати оберуть головуючого серед своїх членів, а потім цей головуючий підпише рішення. Але мені видається, що це дуже хитка юридична позиція, яка буде оскаржена в судах.

Наступне. Майже напевно новий секретар (який здійснює повноваження міського голови) захоче змінити склад виконкому (першого заступника, заступників міського голови). Це рішення має підписати новообраний секретар міської ради, легітимність якого під сумнівом (див. вище).

Виникає два паралельних центри керування виконавчими органами. Старі заступники і секретар приходять на роботу, "Варта порядку" не пускає їх на робочі місця. Керівникам структурних підрозділів ультиматум: визначайтеся ви з ким? Всіх незгодних - на вихід!

В якійсь "Просвіті" виконком в екзилі проводить свої засідання, роздаючи вказівки підлеглим. Йде боротьба за канонічність двох патріархатів: старовірів і розкольників.

Це все супроводжується судами, кримінальними провадженнями щодо захоплення державної влади. Доходить до фізичного протистояння.

Жоден фінансовий документ Казначейство не підписує, бо не має певності, чий підпис легітимний. Кожна сторона має судові рішення на свою користь різних інстанцій.

До обрання нового міського голови, (а це на півроку, не менше), Луцьк відчуває на собі всі "переваги" беззаконня... Такий собі правовий апокаліпсис.

П.С. Звісно, я дещо згустив фарби. Цілком можливо, що "стара гвардія" віддасть владу добровільно чи не стане чіплятися за неї зубами. Або ж "заколотники" не назбирають необхідну кількість голосів. Але те, що завтрашні дві сесії (чергова і позачергова) обіцяють бути цікавими - без сумнівів.

П.П.С. Зберігайте спокій і запасайтесь поп-корном. :)


* * *


* * *


* * *


* * *

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Лучика паранойя і на додачу весняне загострення.
Відповісти
Бидло!!!! Усім жерти і курити укроп!!!!!! Я сказав!!!!!! ЖЕРТИ!!!!
Відповісти
Все місто знає про плату депутатам по 5 000 доларів за потрібні голоси
СУКИ у що ви перетворилися? Яка сука вас народила на світ? У ваших сімях ростуть такі ж цуценята а не українці.
Відповісти
Ну раз пішла така п'янка, то громада міста має вийти і покласти кінець тій "владі" олігархату! Ви не бачите до чого це в Україні приводить? Треба кінчати з тим УКРОПом, Вартою, Тильки разом..., а інакше абздець буде, згадаєте але щоб пізно не було!!!
Відповісти
А до чого це в Україні призвело???
Відповісти
Влада олігархату до чого привела за ці всі роки хіба не видно? То зніміть окуляри!
Відповісти
А до чого тут Тільки разом?
Відповісти
Тільки разом - перетворимо Волинь в Донбас
Відповісти
А з БПП не хочеш покінчити??? Головний олігарх який має бізнес в Росії це твій харант Порошенко!! Самий ганебний президент за всю незалежність! Континіум спонсорує продажну "Свободу"! Може Івахів не олігарх?
Відповісти
Обираймо найкращого Баригу з Бариг.
Дебіли наш Барига наперсточник поставить у дворі до виборів найбільшу у місті карусель (за наші гроші) і вивезе з дворів наше сміття (за наші гроші).
Відповісти
Барига хоче кінцево захопити усю владу в області, захопити контроль потоків бурштину, лісу , кнтробандної таможні... намолотить бабла та втече в Женеву. Бариги нічого не будують не вироюбляють крім блискучих благодійних феєрверків для папуасів.
Набрав бригаду запроданців-холуїв і шавок. Це не політика партії це угрупуваня бариг за територію де вони орудують.
Люди будьте уважні!!!!!!!!!! Це майбутнє вас і ваших дітей воно залежить від вас щоб ваші діти не сиділи в окопах.
Відповісти
Як громада їх обрала - так повинна і "похоронити" те збіговисько!!!
Відповісти
https://youtu.be/00CQtezSMNo
Відповісти
Соромно за писанину цих підстилок, яких Пащенко зве активістами. Так відстрочити і то на любителя
Відповісти
от до чого приводять вибори за подачки , якими папа та його хвостик роздавали під час виборів !л
Відповісти
Певно разом усі "коментароти-знавці" статтю писали)))) бовдури безмізкі!!! Очі роззуйте і напряжіть ту єдину звивину, яка ваші вуха тримає. Укроп поганий? А що ваші солідарності з Лапіним разом зробили?? З Росією співпрацюють!! І далеко ви не журналісти!! Тупі гафчики.
Відповісти
Публікація - підбірка думок із соцмережі. Для "балансу думок" спеціально перегорнула сторінки усіх депутатів від УКРОПу та прихильних активістів, але - повне мовчання. В ФБ кричать сьогодні тільки невловолені, от балансу думок і не вийшло.
Відповісти
Людмила, то пишіть по -чесному: Назар - друг Боді Гончарука і очільник організації Віктора Медведчука "Антиукраїнський вибір", Рижков - психічнохворий імбіцил з 2 такими ж гоблінами Ютовцями, до яких треба екзорциста, Сорочук - із Самопомочі, бешенство матки , Пятигорець - кнур-помічник московської зозулі Івахіва...
Відповісти
ти чмо палицівське тільки й живеш за подачки як кріпак. В Цій статті зібрались люди з різних партій і безпартійні, які не можуть дивитись на цей анархізм. Сподіваюсь прокуратура візьметься за вас і будете носити передачки своїм лідерам
Відповісти
Газета скотилася до друку виразі ''в ахуї''.
Відповісти
Відразу видно в коментарях хто свідомий, а хто троль палки..... Ганьба!
Відповісти
А ти вже каструлю з голови зняв, "патріот"??
Відповісти
Правильно, що так зробили, хіба ті що пишуть тролі в фейсбуці активісти з відки вони, де взялися, кумедно або рижков, про якого говорять їхні ж люди, що він барига ну і так далі, далі. А палиця буде контролювати всі процеси і ніяких зловживань не допустить, своїм підопечним, не дозволить, І знову хто ділиться з громадою на будівництво, спортмайданчики і таке інше, а ваші тільки розвозять сміття па всій україні. Хватить!
Відповісти
Бридко дивитися вже стало на той цирк, заїлися на одній людині, яка прагне продовжити справу покійного Романюка, або, навіть, робити більше. Вона молодчина, до останнього трималася серед зграї тих городніх гієн. Люди одумайтесь, чому так активно обговорюють по новинах тему львівського сміття, у наших новинах згадують прізвище Вусенко. Хто був у Львові, то, думаю, кожен погодиться, що це справжнє Європейське місто. А чому ? Тому що містом керує справжній господарник із партії «Самопоміч». Зрозуміло, що з такою посадою, не без гріха, може десь шось там у карман і бувало, можливо я помиляюсь, але місто живе, розвивається і є взірцем для інших міст. Влада всіляко намагається втопити молоду, прогресивну партію, за якою майбутнє нашої держави, у львівському смітті. Тому це сміття виявляють то у Чернігівські, то у Вінницькій, то у Житомирській та інших областях. 100 відсотків Садовий і Самопоміч відношення до цього абсолютно ніякого не мають ,всі питання до підрядників, які виконують роботу, але державна репресивна машина проводить відкриті паралелі, звинувачуючи одне місто, одну партію у забрудненні України. Все це робиться спеціально, щоб посіяти недовіру, згноїти нашу надію, партію «Самопоміч» у львівському смітті. А барижна партія «Укроп» під шумок скористалися і вилили чергову порцію свого бруду на, незаплямовану ніякими схемами, Юлію Василівну. Надіюсь мій пост допустять після модерації. Я ще добавлю, після отаких брудних методів, цирку, щоб я цього року посадив укроп на своїй грядці ? Та краще я посаджу більше петрушки, ніж той смердючий укроп!!!!
Відповісти
Ну все, все, заспокійся. Прогиб защитан.
Відповісти
Нам хватає вже порохів, яценюків, розенків, аваковів, парубіїв, вусенків які крадуть та обдмрають людей у законний спосіб прикриваючмсь законами, постановами, і т. інше. Я знаю основним показником гарного життя є добробут людей.
Відповісти
партію «Укропо-Бариг» на смітє звалище!!
Очистимо Волинь від Бариг, давай перевибори усіх депутатів запроданіців!!!!
Відповісти
Правий МАЛИНОВСЬКИЙ. Перевибори депутатів і голови. За місто і громадян ЦЯ рада не думає. Геть її !
Відповісти
Я так і не второпала, хто з усіх депутатів найгірший. На перевибори!
Відповісти
А вживання нецензурних слів обов'язково? Ви всетаки всі освідчені люди, чи може я помиляюсь?
Відповісти
Оце ІСТЕРИКА!!!!!!! Про те що Вусенко порушила закон ні слова!!!!! Зауважу що половина міськради і Вусенко в тому числі не обрана містянами! 41депутат з УКРОПУ був обраний!!!!!!!! До чого були вибори. якщо в міськраді не обранці а самозванці????!!!!!!!
Відповісти
А Ви би мовчали ? Вже Волинські новини роздули сенсацію "ДЕПУТАТ ВУСЕНКО ОБІЗВАЛА СВОЇХ КОЛЕГ. ВІДЕО" . Ви би почули скільки і як Палиця матюжиться за обідами в «Мелодії», то у Вас би вуха пов'яли. Хай люди подивляться і прислухаються до її слів "Віддати УКРОПам Луцьк, за те, що вони бабло заплатили цим уй*бкам? Х*р!". Вона не говорила ці слова безпосередньо всім в очі в мікрофон, а особисто Булі. Не знаю як там відбувся запис, чи не був увімкнутий мікрофон, чи записувалось на диктофон і потім монтаж. На емоціях багато що можна наговорити, а тим паче , коли порушуються законні норми голосування і так нагло і продажно людину усувають із законної посади. Навіть клоун Ляшко глибоко розчарований продажністю Соломатіна, Петрочука, Були через те що продалися за подачки Ігоря Палиці. «Ляшко наголосив, що вигнав усіх трьох з партії та доручив розпочати юридичні процедури, щоб позбавити зрадників депутатських мандатів». Люди, не будьте сліпими, не ведіться на подачки їхніх фондів, даром буває тільки сир у мишоловці, ці люди просто так нічого не роблять, це бізнесмени, це олігархи, які зараз вкладають копійки поодиноко у Вас, а потім з громади з міста, обкрадаючи усіх нас, отримують дивіденди. Я не пропагую партію «Самопоміч», партій є багато, бажаю тільки всім обирати не серцем, хто і скільки заплатив,чи що наобіцяв, а обирати розумом, аналізуючи, що той чи інший політик вже зробив до цього чи крав, чи не крав, звідки статки. Хай береже нас всіх Бог і дасть нам в Луцьк гідну владу!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні