--> Волинські депутати просять заблокувати роботу російських банків в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські депутати просять заблокувати роботу російських банків в Україні

0
-2
Волинські депутати просять заблокувати роботу російських банків в Україні
Депутати Волиньради просять керівництво держави заблокувати роботу банків з російським капіталом.

Звернення до Президента, Кабміну, парламенту та Ради Національної безпеки і оборони України вони ухвалили 14 березня під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Голова обласної ради Ігор Палиця зауважив, що банківська сфера – один з найважливіших секторів економіки в Україні.
При цьому за останні два роки частка російських банків в Україні значно зросла.

«Це ставить бізнес і громадян у залежність від країни-агресора та створює загрозу національній безпеці. Викликає занепокоєння й те, що «Укрзалізниця», «Укренерго», «Енергоатом», «Укрспецекспорт» та інші підприємства «Укроборонпрому» обслуговуються в банках, які контролює Російська Федерація», - зауважив посадовець.

Він закликав депутатів прийняти звернення до керівництва держави з вимогою внести зміни до Закону України «Про банки і банківську діяльність» і передбачити повноваження та обов’язок Національного банку України встановлювати факт наявності зв’язку банків з країною –агресором та відмовляти в наданні банківської ліцензії, відкликати її.

Також він закликав вимагати інвентаризації рахунків державних і комунальних підприємств, установ і організацій у банках, які контролює РФ, заборонити їм співпрацювати з цими банками та вилучити із застави майно, яке належить державі та тергромадам.
Ще одна пропозиція – рекомендувати Нацбанку забезпечити рефінансування українських банків, які готові взяти на себе кредитні зобов’язання державних і комунальних підприємств, установ і організацій в банках, контрольованих РФ. А РНБО – ввести секторальні санкції проти РФ, які стосуватимуться банківської сфери.

Відповідні пропозиції підтримала більшість депутатів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні