На Волині сільські депутати бунтують проти е-декларацій, - Олександр Омельчук

7
11
На Волині сільські депутати бунтують проти е-декларацій, - Олександр Омельчук
Депутати сільських та селищних рад готові скласти повноваження через неможливість заповнити електронні декларації.

Про це заявляє депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук, - інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

До нього звернулися 20 із 25 сільрад Ківерцівського району із проханням зробити усе можливе, аби декларувати доходи дозволили все ж на папері, а не через мережу інтернет.

Нагадаємо, 15 березня 2016 року Верховна Рада України ухвалила Закон, яким запровадила систему подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. З 1 січня 2017 року заповнювати е-декларацію змушені депутати сільських і селищних рад.

Олександр Омельчук переконаний, що законодавці не вивчили можливості реалізації написаного ними закону, адже зовсім не знають реалій життя мешканців українських сіл.

«Людям потрібно взяти електронні ключі і для цього разів з чотири поїхати до обласного центру, щоб їх виготовити. Тільки на дорогу, залежно від віддаленості населеного пункту, людина тратить від 400 і більше гривень. Більше того, в сільських населених пунктах не всі мають доступ до інтернет-мережі і необхідну комп'ютерну техніку. Тому заповнити е-декларацію для них є просто нереальним завданням. Якщо в Києві думають, що всі сільські депутати олігархи, то вони помиляються», – каже депутат.

Депутат Олександр Омельчук пропонує відтермінувати норму Закону, якою передбачено е-декларування для депутатів сільських та селищних рад на 5 років та передбачити подання ними декларацій про доходи в паперовому форматі.

Із цією ініціативою він звернувся до народного депутата України у Ірини Констанкевич та попросив підняти проблему на засіданні парламенту.

На депутатське звернення Констанкевич від голови Верховної Ради Андрія Парубія надійшла відповідь, що він дав доручення доручення Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції та Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо відміни електронних декларацій для сільських та селищних депутатів.

Остаточну відповідь очільник парламенту обіцяє впродовж місяця.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То хай складають повноваження. То олені, а не депутати. Електронний ключ можна через приват24 вдома стягнути за 10 хв. І не треба нікуди їхати. І в ютубі чимало навчального відео ЯК все робити. Можна подумати, що вони користуються досі кнопочними телефонами, де немає інтернету! Та ж усі ходять зі смартфонами і мають там інтернет. Просто прийти до влади легше, ніж нести відповідальність перед громадою за свої дії на посадах.
Відповісти
Вони просто тупі у своїй більшості
Відповісти
а ви давно були у віддалених селах Волині?? так, ходять із кнопковими телефонами, так, не мають інтернету. Не судіть, як не знаєте суті справи
Відповісти
Знайдіть мені в ютюбі навчальне відео де навчають як зі смартфону зробити е - декларацію. У мене комп'ютера немає і інтернету вдома теж немає.Навіть сільська рада без інтернету працює.
Відповісти
Хто хоче зробити - знайде можливість, хто не хоче - знайде 100 відмазок!!!
Відповісти
Сільські депутати не отримують заробітну плату. І не у всіх є смартфони не говорячи вже про комп'ютер. Навіть сільські ради не мають інтернет.
Відповісти
Що тут говорити про сільських депутатів якщо ні голова сільської ради ні секретар не знають як зробити ці декларації. Вони самі їдуть у район платять гроші щоб їм зробили. Так вони хоч заробітну плату отримують тай мають звідки заплатити. А сільські депутати не отримують зарплати.Звідки їм заплатити за цю роботу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні