«Так робив Яник»: волинські активісти не вірять офіційним поясненням розгону добровольців-блокадників

1
-5
«Так робив Яник»: волинські активісти не вірять офіційним поясненням розгону добровольців-блокадників
У результаті контрдиверсійних заходів СБУ та Національна поліція затримали ряд добровольців, які забезпечували блокаду торгівлі з окупованими територіями, для встановлення легальності зброї.

Про це заявив голова управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк під час спілкування з активістами.

Нагадаємо, у понеділок після 18:00 в приміщенні волинської ОДА зібралося більше півсотні активістів для роз’яснення ситуації, що сталася на Сході, зокрема – затримання 48 чоловік, які забезпечували блокаду.

Читати також: «Що за хрєнь відбувається?»: У Луцьку розгнівані активісти «строять» Гунчика і силовиків

«СБУ та Національна поліція проводили контрдиверсійні заходи, в ході яких стало відомо про озброєних людей, в яких є нелегальна зброя. Тому ці люди затримані для встановлення, чи легальна зброя. Сьогодні вони будуть відпущені», – прокоментував ситуацію Юрій Фелонюк.

Коментуючи ситуацію, Володимир Гунчик розповів, що спілкувався стосовно ситуації з головою Адміністрації Президента і отримав запевнення, що ніхто не буде затримувати вказаних осіб.

«Ми не підемо звідси, поки не виконають наші вимоги. По-перше, відпустити хлопців, по-друге, підтримати блокаду торгівлі, яка сьогодні відбувається на крові», – заявив активіст, луцький депутат Микола Собуцький.

«Ніхто не вірить, що хлопців затримали, щоб перевірити документи. Так робив Яник, так робив Захарченко. Українці навчені розрізняти таку брехню. Тому наша вимога: до ранку відпустити затриманих», – підтримав думку Ігор Алексеєв.

Спілкування з активістами відбулося на підвищених тонах, під крики «Ганьба!» та запевнення губернатора, що він «з Порошенком був, є і буде».

У зв'язку із такою заявою Гунчика, керівник волинської "Свободи" Анатолій Вітів заявив про ініціативу скликання позачергової сесії обласної ради для звільнення Володимира Гунчика. Підключення політики у суперечку викликало досить агресивну реакцію в активістів, які категорично заявили, що прийшли не заради політичних авантюр, а звільнити блокадників.

На завершення зустрічі активістів із представниками влади в області, громадський активіст Олександр Ніколайчук запропонував активні дії: або блокувати Волинську митницю, або їхати в Київ і оголошувати голодування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще щось треба комусь пояснюваті? На Майдані Соболєв, Тягнибок, Коханивський... у Луцьку Вітів, Пирожик намалювались і статті так митт'єво з'явились на інтернет ресурсах - Коломойський хоче взяти реванш і тим самим взагалі зруйнувати Україну!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні