Волинського священика позбавили сану за наклеп на церковне начальство

1
-5
Волинського священика позбавили сану за наклеп на церковне начальство
На Волині "звільнили" священика за наклеп на церковне керівництво та непослух.

Заборонили в служінні настоятеля храму преподобного Іова Почаївського села Оленине Камінь-Каширського благочиння протоієрея Леоніда Каменського, - про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

"Указом керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла №92 від 7 березня 2017 року “…за неодноразові порушення священицької дисципліни та свідоме невиконання церковного послуху, наклеп на священноначальство, згідно 55 Апостольського правила та 13, 14, 15 правил Константинопольского Двукратного Собору” протоієрея Леоніда Каменського заборонено в священнослужінні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег(Точинський), Леоніда Коменського заборонили в служінні через наклеп на священноначальство.

"Почалося звинувачення в екуменізмі та єресях вищого церковного керівництва, а саме єпископа Волинського та Луцького Нафанаїла та Предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія", - розповів отець Олег.

Як відомо, екуменізм - це ідеологія та рух за співпрацю та взаєморозуміння між християнами різних конфесій.

Після того, як йому зробили зауваження та попередили Леонід Коменський не зважав і ще більше загострив ситуацію.

"Діло в тому, що є такі внутрішньоцерковні течії, представники яких вважають, що не можна навіть вітатися за руку з представниками інших релігій. Це течії ультраконсервативного напрямку", - зазначає прес-секретар єпархії.

Отець Олег розповідає, що Леоніда Каменського попереджали за три місяці до того, як прийняли рішення заборонити його в служінні.

"Попереджали коли владика Нафанаїл приїжджав до Михнівського монастиря. Тоді Леонід Каменський поводився нестримано. Так само агресивно поводилися налаштовані ним люди. Потім, владика приїздив до Каменського на прихід, але священик не з'явився", - додає отець Олег.

В принципі, за словами прес-секретаря Волинської єпархії, таким вчинком, він підтвердив свої слова: "Я з ними не хочу мати діла".

На думку отця Олега(Точинського), у забороненого священика є шанс повернутися до служіння.

"Було багато таких випадків. Люди часто помиляються. Такі дії(заборона в служінні) вчиняються не для того, щоб покарати, а для того, щоб навернути до каяття", - зазначає протоієрей.

Зараз в селі Оленине служить інший священик. Священика-вигнанця, який тут жив, в селі немає.

Нагадаємо, що Леонід Коменський у 2013 році встановив в селі Олянине на території храму меморіальну дошку царській родині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як-то кажуть, "в семье не без урода". Таких i справдi потрiбно вiдстороняти вiд нормальних людей, бо багато бiди нароблять. Чудово, що владика Нафанаiл вiдреагував на такий нездорову поведiнку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні