У Луцьку вперше відбудеться міжнародний поетичний фестиваль

0
0
У Луцьку вперше відбудеться міжнародний поетичний фестиваль
Восени у Луцьку – міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN LUTSK».

Про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Організатори кажуть, ця літературна подія збере десятки авторів та митців України й інших держав.

Зауважимо, досі подібний фестиваль проводили у Чернівцях.

Голова мистецького об’єднання «СтендаЛь» Ельвіра Яцута розповідала Вголосу про те, що президент міжнародного фестивалю «Meridian Czernowitz» вирішив, що Луцьк – також гідний приймати у себе захід такого формату та масштабу.

«Якщо Чернівці більше позиціонують себе як майданчик для презентації україно- та німецькомовної літератури, то Луцьк фокусуватиметься на Литві, Чехії, Латвії, Естонії, Чехії, Польщі, Білорусі, тобто тих, що мали відношення для формування нашої ментальності, культури тощо», – зазначила організаторка.

Вона додала, що на фестивалі «Меридіан Луцьк» можна буде почути не лише поезію та прозу, а й якісну музику.

Фестиваль відбудеться з 6 по 8 жовтня 2017 року.

До організації дійства долучилися й член Луцького міського виконкому Роман Бондарук, керівник ГО «Центр вільної освіти і культури» Ірина Полєтуха, історик та краєзнаєвець Олександр Котис, журналіст «Громадського. Волинь», актор театру «Гармидер» Дмитро Безвербний.

«Нашому місту не вистачає елітарної іміджевої події, яка б зібрала навколо себе інтелектуалів України та країн, які впродовж історії були пов’язані з формуванням культури та ментальності лучан. Нам потрібно відновити діалог з Польщею, Литвою, Латвією, Естонією, Чехією, Білорусією. Про Луцьк повинні говорити ЗМІ Європи», - розповів раніше Роман Бондарук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні