Онлайн трансляція сесії Луцькради

4
-1
Онлайн трансляція сесії Луцькради
Ще два дні тому на запитання, коли продовжиться робота Луцької міської ради, представники влади розводили руками. А у середу, 1 березня, раптово оголосили: завтра.

В кулуарах відразу зашепотіли: домовились. Тобто - Юлії Вусенко вдалося знайти необхідну кількість депутатів, які проголосують за визнання факту смерті міського голови Миколи Романюка, а відтак - за те, щоб Вусенко стала в.о.мера.

Чи так це - покажуть події четверга, 2 березня. Видання "Волинь24" буде стежити за подіями в режимі онлайн.



9:34 Депутати поки не поспішають на сесію. Першими звично сходяться журналісти та працівники секретаріату ради. Поки вільна хвилинка, обговорюють такий собі топ-5 причин, чому не можна пропустити таку сесію.

Працівники міськради зітхають: сесії не було, а мінеральну воду депутати випили... І як її облікувати?

Першим з політиків з'являється депутат вищого представницького органу - обласної ради Михайло Імберовський. Керівник фракції "Самопомочі", очевидно, прийшов підтримати свою партійну соратницю Юлію Вусенко.

Керівник фракції Самопомочі у Волинській раді Михайло Імберовський
Керівник фракції Самопомочі у Волинській раді Михайло Імберовський


9:47 У повітрі - очікування. На робочому місці - жодного депутата. Головна інтрига: чи прийде на позачергову сесію фракція УКРОПу, і чи вистачить із присутніх назбирати таку необхідну Юлії Вусенко більшість голосів?

У стінах міськради - порожньо...
У стінах міськради - порожньо...


9:55 Громадські активісти, серед яких - Сергій Рижков та Юлія Ютовець - поставили укропівцям та деяким депутатами із Солідарності свої таблички - з написом "Поки ще депутат..."



10:00 Серед перших депутатів - Богдан Вавринюк, Богдан Богонос та неочікувано - Євгеній Ткачук, який попри те, що є керівником фракції Солідарності, на минулій сесії проявив солідарність з опозиційним УКРОПом.

Побачивши табличку про "майже не депутата", Євгеній Ткачук цікавиться в Рижкова: "Твоя робота?" І саркастично додає: "Іди краще далі дітям порнографічні касети продавай..." "Сам же купляв", - у такому ж дусі відповів громадський активіст.

10:05 Перепалка між Ткачуком і громадськими активістами триває. До суперечки долучається радикал Аркадій Соломатін: "Дайте мені теж таку табличку!"



10:10 На сесії з'явився керівник фракції УКРОПу Ігор Поліщук. Заглянув у сесійну залу і пішов... Але не зареєструвався.



10:17 Цього разу депутати активніше сходяться до ради: є і керівник фракції Народного контролю Павло Данильчук, а також радикалів - Сергій Була.



10:22 Депутати продовжують підтягуватися. Досі немає Батьківщини та УКРОПу - лише незареєстрований Поліщук. Час від часу заходить до зали. Схоже, рахує присутніх депутатів.

До речі, присутній і речник Варти порядку, про яку було так багато мови: були чи не були у бусах під міськрадою минулого разу...

Представник Варти порядку Олександр Волянюк
Представник Варти порядку Олександр Волянюк


Зараз - 17 зареєстрованих депутатів. А треба 22...

10:29 Юлія Вусенко, відсилаючись до регламенту, переносить початок сесії на годину: аби обдзвонити відсутніх депутатів і зібрати кворум.



10:50 Депутати на перерві, команда прихильників Вусенко посилено шукає депутатів. Наразі - все ще 17 зареєстрованих, хоча модуль розраховувати на 19 ( Вусенко та Артем Запотоцький не підписались, хоча без сумніву це зроблять).

Серед присутніх, але не зареєстрованих - Євгеній Ткачук та Ігор Поліщук.

Цікаво, що з депутатів Солідарності, які минулого разу пішли наперекір партії і не реєструвалися, цього разу заявив про свою присутність Андрій Авраменко.

З депутатів, яких могли б "видзвонити", щоб забезпечити явку - хіба депутат від Солідарності Андрій Покровський та радикал Костянтин Петрочук... Але це - лише 20, а треба щонайменше 22...

Без УКРОПу та Батьківщини, схоже, діла не буде...



11:25 Депутати повертаються на робочі місця. Натомість Євгеній Ткачук прощається: "Я був, скільки міг, але поспішаю на зустріч". "На яку?" - цікавляться журналісти. "Як мінімум - на бізнесову", - ніяковіє обранець.

Між іншим усі діляться очікуваннями: сьогодні нічого вже не буде.

"Я теж маю важливу зустріч... але не піду", - у звичному стилі жартує Микола Яручик.

11:32 Депутати уважно вивчають список зареєстрованих. "Ніяк не виходить..." - чути. "Хіба Ігор Ігорвич зареєструється..." - пропонують Поліщуку. "Ой, відчуваю, що як візьму ручку - перестане писати" - жартує.



11:37 "Як ви були секретарем - такого не було, всі реєструвалися", - продовжує жартувати Поліщука, звертаючись до Сергія Григоренка.

"Я все чую!" - з коридору з усмішкою вигукує Вусенко. "коли мене нема - можете мене навіть бити", - додає. Запрошує депутатів до зали і сама йде.

11:42 Депутати сіли на робочі місця. Вусенко запрошує персонально Ігора Поліщука, який лишився в коридорі. Проте депутат зник...

Вусенко запрошує керівників фракцій на погоджувальну раду, аби знову з'ясувати, як бути далі...

Секретар нагадує, що згідно із законодавством, депутати зобов'язані ходити на сесії.

11:47 Радикал Сергій Була пропонує збори голів фракцій, адже політика - політикою, а земельні питання також треба розглядати.

До виборців вирішив звернутися Микола Яручик. Каже, прийшов на сесію, щоб засвідчити смерть Миколи Романюка і дякує виборцям. Тоді - звертається до депутатів. "У мене складається враження, що влада - недієздатна, може нам усім треба на перевибори?" - пропонує Яручик.

11:52 "Підтримую Миколу Яручика... Але він все каже завуальовано. У нас в раді ж кишенькова партія, їм папік сказав не голосувати - от їх і немає", - додає Микола Собуцький.

11:55 Порадившись із головами фракцій, Вусенко оголошує перенесення сесії.



11:57 "Мене не влаштовує, що сесія переноситься на два тижні... Я хочу зараз почути, хто конкретно в цей час керує містом - одна особа! Або ми дійсно здаємо всі мандати і розпускаємо раду... Комісії не працюють, земельні питання накопичуються.... Це колапс",- каже депутат Павло Данильчук і пропонує попросити у Верховної Ради призначити вибори мера вже.

12:00 Вусенко погоджується обговорити з депутатами можливість організувати перевибори без проведення сесії.

Обіцяє протягом дня оприлюднити з цього приводу офіційну заяву.

12:04 Вусенко ще раз пояснює журналістам, що депутати зобов'язані ходити на сесії.

Каже, що не відкидає ідеї розпуску ради. Мовляв, враховуючи процеси об'єднання із громадами, перевибори мера буде доцільним поєднати із перевиборами депутатів.



12:11 Тим часом у коридорі Ігор Поліщук в коридорі дає свою прес-конференцію. Каже, Вусенко керує, а не може навіть зібрати сесію... про перевибори каже, що раду розпустити може тільки парламент.

Ігор Поліщук пояснює, чому не зареєструвався: 19-у сесію ніхто не відкривав
Ігор Поліщук пояснює, чому не зареєструвався: 19-у сесію ніхто не відкривав
Тим часом у раді з'являється і головний волинський укропівець В'ячеслав Рубльов
Тим часом у раді з'являється і головний волинський укропівець В'ячеслав Рубльов


12:13 Депутати пішли на таємні збори: радитися, що робити далі без ввімкнутих мікрофонів.

12:25 Перші депутати вийшли з наради. Ігор Поліщук розповів, що домовилися написати листа до Верховної Ради з проханням підказати, як діяти далі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Провести в Луцьку референдум і _ПЕРЕВИБОРИ!!!
Відповісти
Вітаю, Лучанин! За.
Лучане, приєднуйтесь. Ми маємо покласти край цьому (див. вгору).
Луцькому "олігархізму" НІ!
Відповісти
Петицію створити про ліквідацію Вусенко як секретаря або перевибори, без самопомочі, хай у Львові плодяться
Відповісти
Еcли ты тaкой умный, тo почему малo зарабaтываешь? Грамoтныe и эффeктивные тpeнеры огpаничивaют cебя небoльшими залами, сокpащая доход от кaждoгo выступления.
Снять все барьeры к свoей аудитории и оpганизовать качеcтвенную онлaйн-трaнсляцию помогает кoманда Теlemоst.рro. Мы не знаeм oгрaничений и УМЕЕМ ВСЁ: cоздаём виртуальную студию, oбеспечивaeм индивидуaльный доступ к тpaнсляции по элeктpонным билетaм, рaботаем тoлькo с профeccиональным оборудoваниeм (дублируя ключeвые элeменты при съёмкe VIP-персон). Мультикaнальная видеоcъёмка дейcтвительно сoздаёт эффект пpисутствия – провeрeно гoдaми pаботы.
трансляция онлайн конференции
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні