«Медицина і освіта Волині недофінансовуються», - Ірина Констанкевич

1
-6
«Медицина і освіта Волині недофінансовуються», - Ірина Констанкевич
Сфера освіти та медицини на Волині недофінансовується державою у мільйонних розмірах.

Про це повідомила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич під час сьогоднішнього брифінгу у Верховній Раді на тему: «Освіта, медицина, культура Волинської області в умовах децентралізації», - пише прес-служба УКРОПу

Нардеп, зокрема, зазначила, що нестача коштів у Камінь-Каширському районі на найважливіші соціальні галузі становить 22 мільйони гривень. А медицина Маневиччини недоотримала 6 мільйонів гривень державних коштів.

Разом з народною обраницею на брифінг прибули представники медичних закладів та місцевого самоврядування 23-ого округу.

Головний лікар КЗ «Ківерцівський РЦПМСД» Олесь Марищук розповів, що медична субвенція, яка надійшла для Ківерцівського району, не покриває навіть фонд заробітної плати, а це призведе до того, що до кінця року коштів на зарплату просто не вистачить.

Також проблемою для медичних закладів стало підвищення мінімальної ставки до 3200 гривень.

«Разом зі всіма відрахуваннями ставка становить 2600 гривень для усіх – лікарів, медсестер, санітарок. Тобто ставка піднялась лише для молодшого медичного персоналу. Для чого така реформа, коли ми зводимо на одну шальку терезів ці різні за рівнем відповідальності посади? – зазначив Олесь Марищук.

Постановою Кабміну рекомендовано, що можна цю ситуацію виправити шляхом доплат за інтенсивність та наднормовість. Але їх можна здійснювати тільки тоді, коли є економія фонду заробітної плати або його достатнє поповнення. Відповідно, постанова є, а реалізувати її неможливо».

У зв’язку з недофінасування медичної галузі на Маневиччині у квітні буде скорочено 60 робочих місць.

Депутат Колківської селищної ради Наталія Рейкіна наголосила, що проводити медичну реформу не доцільно поки не проведена реформа децентралізації, оскільки громада сама має вирішувати скільки їй необхідно медперсоналу та чи потрібен медзаклад взагалі.

Цю думку підтримує заступник головного лікаря Любешівського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Трохимчук. У Любешівському районі не створено жодної ОТГ, тому реформування соціально-важливих галузей сьогодні є просто абсурдом.

«Сьогодні реформи у медичній, адміністративній сферах є прикладом того, як добрі наміри можна перетворити у псевдореформи. Вони абсолютно «відірвані» від реальних потреб мешканців того чи іншого регіону, «відірвані» від дійсності. Якщо розпочинаємо якусь справу, то повинні говорити про те, які будуть ресурси для реалізації цієї справи. Ми наполягаємо, аби для Волині були спрямовані додаткові дотації на сферу охорони здоров’я та освіти, оскільки ці галузі відповідають за соціальне забезпечення наших громадян», – підсумувала Ірина Констанкевич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так доФінансуй -через свій фонд-Тільки Разом ,на розумне нема у фонда грошей як для підкупу голосів поставити одні двері чи вікно то гроші виж тримаєте стадо баранів- Ссамооборона-розженіть їх агроші пустіть на потреби суспільству!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні