«Не можна привозити у Луцьк тварин з усіх міст, бо своїх нема куди дівати», - петиція

0
4
«Не можна привозити у Луцьк тварин з усіх міст, бо своїх нема куди дівати», - петиція
У Луцьку проти того, щоб у КП "Ласка" привозили безпритульних собак з інших міст.

Таку петицію зареєструвала зоозахисниця Вероніка Федосова в Єдиній системі місцевих петицій.

Жінка зауважує, що протягом 2016-2017 років служба відлову Луцького комунального підприємства «Ласка» «гастролює» містами України з метою відлову вуличних бездоглядних собак.

"Відловлені собаки доставляються в Луцьк та утримуються в притулку КП «Ласка» (вул.Мамсурова,9) .
Хоча в цей час:
1. КП «Ласка» досі не вирішило проблему присутності безпритульних собак на вулицях м. Луцьк, і тому десятки лучан власним коштом мусять рятувати тварин – лікувати, годувати, стерилізувати і т.д.
2. Відловлені КП «Ласка» в інших містах собаки утримуються в місцевому притулку по вул.Мамсурова, 9 коштом лучан – коли для вуличних собак м.Луцька в даному притулку немає належних умов і немає достатньо місця, а керівник КП «Ласка» періодично скаржиться на нестачу фінансування та нестачу робочих рук в притулку.
3. Бездоглядні собаки з інших міст можуть стати причиною спалаху епідемій, в т.ч. можуть бути носіями смертельного ДЛЯ ЛЮДЕЙ сказу (в м.Ківерці Луцького р-ну у вересні 2016 року було лабораторно підтверджено сказ у домашніх тварин, а в 2014 році від укусу безпритульного пса там же померла 4-річна дитина).
4. Безпритульні собаки на вулицях Луцька постійно страждають від рук живодерів, їх труять люди, вчиняючи самосуд та обираючи власні методи боротьби з безпритульністю - тому КП "Ласка" в першу чергу має опікуватись тваринами у Луцьку", - йдеться у тексті петиції.

"Просимо розглянути дану ситуацію та дати оцінку ризиків для мешканців Луцька внаслідок такої діяльності КП "Ласка" і надати відповідь, а також розглянути дане питання у відповідних комісіях Луцької міської ради та дати обгрунтровану відповідь необхідності такої самодіяльностіі КП "Ласка" поза межами Луцька", - зазначає зоозахисниця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні