«Підстав піднімати тариф на гривню зараз немає», - антимонопольний комітет про луцькі маршрутки

5
-3
«Підстав піднімати тариф на гривню зараз немає», - антимонопольний комітет про луцькі маршрутки
В Антимонопольному комітеті заявили, що наразі можна підняти вартість проїзду у луцьких маршрутках максимум на 50 копійок.

Про це стало відомо 20 лютого під час громадських слухань.

В.о. голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий зауважив, що найбільша складова тарифу – це вартість паливно-мастильних матеріалів. За даними перевізників, вона становить 50% тарифу.

Посадовець нагадав, що востаннє вартість проїзду у маршрутках підняли до трьох гривень у лютому 2015 року. Однак, вже тоді перевізники просили підняти його до чотирьох гривень.

З його слів, відтоді вартість паливно-мастильних матеріалів виросла на 15-17%, тому піднімати наразі тариф на одну гривню (на 33%) недоцільно. Він переконаний, що на найдовших маршрутах, які виходять за межі міста, можна встановити вартість проїзду 4 гривні, на решті ж – 3,5.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко натомість зауважив, що, за підрахунками мерії, собівартість перевезення на більшості маршрутів, наближена до чотирьох гривень або ж перевищує цю суму. Нижча собівартість лише на маршруті №2, де вона становить 2,25 гривень.

«Підняти тариф до 4,5 і 5 гривень – нереально, але чотири гривні – може бути», - наголосив чиновник.

Натомість присутніх перевізників обурили озвучені тези. Останні стверджують, що лише за останній рік вартість пального виросла більше, ніж на 25%. До того ж нібито суттєво виросли витрати на заробітну . Вони доводять, що постійно ведуть облік пасажирів, відриваючи потрібну кількість квитків і рахуючи їх.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і для чого ця брехня з квитками........хамство перевізників
Відповісти
Антимонопольники в цих скотовозках не їздять.
Відповісти
А от і їздять. Пан Луговий точно, причом постійно.
Відповісти
БУВ на цьому слуханні -- обговоренні ! НІХТО і НІКОЛИ толком не вивчав пасажиропотік на маршрутах , бо це не вигідно ні господарям транспорту , ні водіям . В цьому тихо зацікавлені й міські чиновники , бо іх " преміюють ". === ВОНИ схиляються до такоі вартості : у тролейбусах -- 3 гривні , у маршрутках -- 4 гривні !!! ОТЖЕ , проіхав ЛИШЕ ДВІ зупинки -- плати ті ж 3 або 4 гривні . І до кінця маршруту -- теж стільки ! ХІБА це справедливо ??? У ПОЛЬЩІ , ЧЕХІІ , НІМЕЧЧИНІ ціна квитка залежить від довжини маршруту . . КВИТКИ треба купляти в кіосках , а не у водіів , які іх не дають , а лучани масово іх не беруть .
Відповісти
Не реально мати на посаді заступника міського голови особу з таким "унікальним" інтелектом, але вона є. Скільки б не перераховували за старою методикою - результат буде колишнім. Тому треба рахувати не на догоду вашим нашим, а за принципом відповідності стану, який визначає пасажирами, а не "кучерами"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні