Активісти вимагають заборонити в Україні концерти Орбакайте

0
-3
Активісти вимагають заборонити в Україні концерти Орбакайте
Активісти ГО "Рада громадської безпеки" звернулись до СБУ і Міністерства культури України з проханням скасувати концерт російської співачки Крістіни Орбакайте в Одесі.

Про це заявив керівник громадської організації Марк Гордієнко, додавши, що після виступу доньки Алли Пугачової в анексованому Криму "виступати в Одесі небезпечно", - повідомляє Експрес.

"Звертаємо увагу, що 8 березня в Одесі планує провести концерт російська співачка Крістіна Орбакайте. Усього в Україні заплановано ще три концерти: 5 березня – в Харкові, 6 березня – у Києві; 7 березня – у Дніпрі. Просимо врахувати той факт, що ця співачка виступала в окупованому російськими військами Криму 13 червня 2014 року в рамках заходу "Дни Москвы" в Севастополі. Відеозапис виступу можна переглянути в архіві севастопольського місцевого каналу", – зазначив Гордієнко.

Таким чином, заявив він, "громадянка РФ Орбакайте висловила підтримку окупації території України, а також незаконно перетнула кордон України з РФ. Анонс цьогорічних виступів викликав обурення в українському суспільстві".

Активісти вважають, що концертна діяльність на території України російських артистів, які підтримали окупацію та фактично війну Росії проти України, є неприпустимою.

Водночас нагадуємо про відповідальність Орбакайте за незаконний перетин держкордону: як кримінальну – ст. 332-1 Кримінального кодексу України, так і адміністративну – ст. 204-1 та 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, – мовиться у зверненні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні