Лучанам доведеться заплатити в 1,5 рази більше за опалення в січні

5
1
Лучанам доведеться заплатити в 1,5 рази більше за опалення в січні
Через сильні морози у січні в Луцьку тариф на опалення був значно вищим.

Про це стало відомо 14 лютого під час оперативної наради у Луцького міського голови.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що наразі середній тариф з централізованого опалення для будинків без лічильників становить 30,07 гривень за квадратний метр. При цьому він може змінюватись, залежно від температури повітря.

Так, якщо для Луцька розрахована середньодобова температура повітря протягом опалювального сезону на рівні 1,47 градусів, то у січні було мінус 5,45 градусів.

Відтак, у січні до базового тарифу (30, 07 гривень за квадратний метр) додано 12,59 гривень за квадратний метр. Тож загалом за опалення одного квадратного метра в будинках без лічильників у січні лучанам доведеться заплатити 42,66 гривень.

Валентина Малютіна запевнила, що таке збільшення тарифу – не прагнення заробити «надприбутки» для підприємства, адже так чи інакше, а 90% тарифу – це вартість газу та електроенергії.

«Звичайно, потрібно ставити засоби обліку, але в січні не дуже наші нарахування відрізняються від реально спожитого тепла. Значно менше тепла споживають лише модернізовані будинки. А так опалення квадратного метра в одному неутепленому будинку з лічильником в січні сягає 51 гривні», - пояснила посадовиця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за що платити за холод в квартирах ...
Відповісти
2000 за одне опалення в будинках холодно ...жах! ідіоти давайте вже за повітря будемо платити ! терпіння в людей вже немає !
Відповісти
от ви сучки-крашені... Заднім числом зробили "сюрприз"..
Відповісти
люди треба не мовчати виходити на тарифний майдан ! !!
Відповісти
Обнародуйте цей розрахунок накінець! Хто його робив, на основі яких нормативних документів, звідки взялася середня температура 1,47градусів тепла? Найголовніше - нехай пані Малютіна пояснить, чому не зменшувався тариф на тепло, коли середня температура була вищою в певному місяці? Чому мовчить міська влада-за місце голови воюють і нічого не бачать? РОЗРАХУНОК ТАРИФУ В СТУДІЮ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні