--> «Господь не питатиме волі патріарха Кіріла», - волинський єпископ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Господь не питатиме волі патріарха Кіріла», - волинський єпископ

1
10
«Господь не питатиме волі патріарха Кіріла», - волинський єпископ
Головне у бажанні об’єднання двох найбільших в Україні церков Київського та Московського патріархатів – це молитва до Господа, вважає єпископ Матфей (Шевчук), очільник новоствореної Володимир-Волинської єпархії УПЦ КП.

«Ми віримо і молимося за це. Якщо ми молимося, то повинні, як віруючі християни, знати, що Господь вислуховує наші молитви і нам допомагає», - заявив він в інтерв’ю ІА "Волинські новини".

«Бо якщо ми молимося і не віримо, що так буде, то навіщо ми молимося? Виходить, робимо над собою духовне насильство. Ні! Господь краще знає, що нам дати, ніж ми», - додав він.

«Ми віримо, що Церквою керує Господь. Саме Він – голова Церкви. А не патріарх чи єпископ. Якби не Господь керував Церквою, то б за дві тисячі років, коли її всі хотіли знищити, вона б уже давно зникла», - пояснив єпископ Матфей.

«Господь зробить так, як потрібно, і не питатиме волю Московського патріарха», - наголосив він.

«Це не важливо. Важливо те як сам Господь хоче для нас. Ми тому і проходимо такі важкі випробування для того, щоб знайти смирення у собі. І просити у Господа, щоб він покерував ситуацією стосовно Церкви, війни, протистояння, окупації, децентралізації. Будемо смиренно просити – перейдемо через усе», - вважає очільник Володимир-Волинської єпархії.

Довідка

22-23 січня 2017 року, Синод УПЦ КП, що відбувся у Києві, вирішив утворити у складі Української Православної Церкви Київського Патріархату Володимир-Волинську єпархію.

До неї увійшли Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський, Любомльський, Турійський та Шацький райони. Очолив нову єпархію єпископ Матфей (Шевчук), який до цього виконував обов’язки вікарія Волинської єпархії. Його представили у Володимирі-Волинському 5 лютого .
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно настав час єднання. І повернути в храми українську
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні