На Волинь «суне» епідемія смертельної хвороби

3
5
На Волинь «суне» епідемія смертельної хвороби
Волинян попереджають про загрозу кору.

Останні підйоми захворюваності кором у Волинській області фіксували у 2006 році коли захворіло понад 800 осіб та у 2012 році — 560 осіб, - повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

На сьогодні випадків кору в області не зареєстрували. Проте, враховуючи багаторічні спостереження, циклічність виникнення епідемічних ускладнень, аналіз охоплення щепленнями дитячого населення, медики прогнозують неблагополучну ситуацію з кору вже в цьому році.

Цікаво, що на території сусідньої Румунії в 34 округах зареєстрували спалах кору, в результаті якого захворіло близько 2300 дітей, 14 із них загинули. Тому є реальна загроза поширення цього захворювання на території нашої області.

Ситуація може стати критичною, оскільки кір уже реєструють в Івано-Франківській області, де за останні місяці захворіло 56 людей.

Медики закликають батьків відповідально поставитись до здоров’я власних дітей. На сьогодні у Волинській області є достатня кількість вакцини проти кору, а отже кожна дитина, яка підлягає на щеплення, може отримати його в поліклініці за місцем проживання.

Довідково:

Кір – гостра інфекційна хвороба вірусної етіології, що характеризується лихоманкою, катаральним запаленням слизових оболонок очей, носоглотки та верхніх дихальних шляхів і плямисто-папульозним висипом. Збудником є вірус, який швидко гине під дією сонячного світла та ультрафіолетового випромінювання.

Джерелом збудника інфекції є хворий на кір. Він заразний для оточуючих з останніх 1-2 днів інкубаційного періоду до 4-го дня після появи висипу. Передача збудника відбувається повітряно-крапельним шляхом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вакцина з Індії спасе волинських дітей((((((((((((((((((
Відповісти
Мамо, ви трохи не в попад
Вакцина priorix вироблена в Європі , то сидіть мовчки і не показуйте своє невігластво
Відповісти
Тільки діти не вакциновані,в легшій формі переносять ряд ініекційних хвороб,ніж вакциновані хорошою вакциною.Якщо в дитини імунітет слабкий,то ніяка вакцина вас не спасе.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні