В Україні хочуть скасувати травневі вихідні і 8 березня

4
5
В Україні хочуть скасувати травневі вихідні і 8 березня
В Україні готують законопроект, який передбачає декомунізацію державних свят.

Про це розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в інтерв’ю «Апостроф».

Він повідомив, що УІНП вже розробили проект закону «Про державні свята в Україні», який згодом виставлять на громадське обговорення.

«Головним завданням в цьому напрямку буде впорядкування цих свят, тому що у нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються», - розповів Володимир В'ятрович.

Він запевняє, що на держаному рівні повинні відзначатися лише ті свята, які пов’язані з подіями, що були переломними для України як держави – День незалежності, День Конституції.

«Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Також я переконаний, що не варто робити державним і святковим днем 8 березня», - розповів він.

І додав:

«Великою перемогою для нас було, що Україна спокійно позбулася від 23 лютого. Це свято вже майже зникло, і показником того є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися. Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ви так думаєте, а жінки по іншому думають і 8 березня повинно бути - це наше свято жінок, бабусь, матусь. Чи в нас вже в державі жінок нізащо не мають. А ми святкували і будем далі святкувати. Вже десь подуріли з тією декомунізацією.
Відповісти
Є прекрасне свято в травні - День матері. Ось вам аналог 8-го березня. Викидайте совок з голови!
Відповісти
Ну,якщо Ви відносите себе до категорії совкової курви-то триколор Вам в руки...
Відповісти
В країні повно проблем, якого милого Вам ці свята заважають? Хочете змінити країну, почніть з себе!
А за 8 березня взагалі немає слів!!! Я з дитинства вітала маму і бабусь, і я думаю більшість так( За день Матері багато хто не знає). До того всього в основному наші чоловіки дозволяють собі подарувати квіти винятково на 8 березня. "Шановні політики" хоть уявляють який бруд на них польється?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні