Директор Рожищенського притулку розповів про підопічну, яка писала передсмертну записку і потрапила в реанімацію

5
-5
Директор Рожищенського притулку розповів про підопічну, яка писала передсмертну записку і потрапила в реанімацію
13-річна Надія Зубаль із села Топільне Рожищенського району перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні після складної операції та тяжкого морального стану.

Про ситуацію волинським журналістам розповіла мати дівчинки. За її словами, поки вона була на заробітках у Польщі, донька збиралася вкоротити собі віку. Принаймні, саме про це повідомила у записці, яку передала однокласниці. Подруга, налякавшись, віддала лист класному керівникові, а той – директору. Керівник, своєю чергою, відправив проблемну дівчинку до Рожищенського притулку для дітей.

За кілька місяців історія Надії закінчилася реанімацією. Мати, яка мусила перервати заробітки, звинувачує педагогів, мовляв, із доньки знущалися і били, проте в притулок відправили не кривдників, а саме її.

Ситуацію виданню «Волинь24» прокоментував директор Рожищенського притулку для дітей Леонід Матвійчук.

За його словами, Надія Зубаль потрапила в інтернат у листопаді минулого року у «плачевному стані». Що саме він має на увазі – керівник установи не уточнив, зазначивши лише, що мова йде не про стан здоров’я. Також додав: «нам разом із міліцією уже вдавалося виводити її з цього стану, сприяла і підготовка до новорічних свят».

Директор запевнив, що стан здоров’я підопічних медсестра перевіряє кілька разів на день, і особливих проблем у Надії не було.

«8 січня мені передзвонили ввечері, що дитину госпіталізували. До речі, попри те, що озвучувалась різна інформація про стан дівчинки на той час, хочу наголосити: вона в лікарню збиралася сама. Сама склала пакет з речами, сама виходила – погодьтеся, це складно зробити, якщо ви втратили свідомість і в стані непритомності…» – заперечив слова матері Леонід Матвійчук.

Директор притулку розказує, що із Рожищенської районної лікарні його повідомили про те, що Надії вирізали апендицит.

«Десь п’ять днів тому сказали, що ситуація складна і дитина в реанімації в Луцьку, і що потрібні медикаменти. Я відразу повідомив соціальну службу, щоб поінформували маму, що дитина в такому стані. Працівники нашого закладу скинулися на ліки, бо на день лікування треба 450 гривень. Поки не знайшли додаткові кошти, домовилися, то будемо оплачувати день ми, день – школа, в якій навчалася дитина», – запевнив посадовець.

«Якби директор сільської школи вчасно не відреагував на ситуацію – невідомо, чим усе б закінчилося. Симптоми були дуже нехороші. Не мама, не бабуся, а саме директор школи шукав шляхи, як вийти із ситуації», – заступився за колегу – директора школи у селі Топільно – Леонід Матвійчук.

У відповідь на заяви матері Надії директор притулку розповів, що «сьогодні ця жінка була тут, у пенсійному, яке в одній будівлі із нами. У притулку зараз ще одна її донька, але мама навіть не зайшла її провідати».

Посадовець каже, що знає причину, через яку дитина опинилася в тяжкому стані в реанімації, але озвучувати її не буде. Основне, на чому наголошує, що дитина вийшла із його закладу на власних ногах і її відправили не в реанімацію, а в лікувальний заклад.

Домогти Надійці можна звернувшись до лікарів реанімаційного відділення Волинської обласної дитячої лікарні, щоб дізнатися, які ліки потрібні, і придбати їх.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Директор Рожищенського притулку для дітей Леонід Матвійчук у центрі Рожищ будує торговий центр. Кошти на лікування є де брати!
Відповісти
той хто дасть коштина лікуваня
Відповісти
Мати сука покинула дитину і поїхала на заробітки. Дитині потрібне материнське тепло і виховання, а не гроші, але в матері інші цінності. Таких " матерів" садити в тюрму, а ще краще розстрілювати.
Відповісти
Мати була в свого хахаля НЕБУЛА ВОНА В ПОЛЬШІ!!!!!
Відповісти
Мені цікаво? Мама як взнала за суєцид дитини, чого не приіхала зразу додому?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні