--> У луцькій школі збільшили плату за харчування | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцькій школі збільшили плату за харчування

14
-4
У луцькій школі збільшили плату за харчування
До нового року за вибраний варіант харчування платили 11,40 грн, а після канікул – почули нову вартість: 14 грн.

Про це виданню «Волинь24» розповіла мама першокласника, який навчається у луцькій школі №3.

«Ми всім класом вибрали «середній» варіант порцій: не найдешевшу, але і не найдорожчу - за 11,40. Після нового року назвали нову вартість – 14 гривень за ту ж порцію», – розповіла мама школяра.

Аби з’ясувати, з чим пов’язане таке подорожчання, звернулися до комунального підприємства «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування», яке надає міським школам послугу із харчування учнів.

«Минулого року були менші порції, зокрема – менший вихід булочок, гарнірів і салатів. Булочку із 35 грамів збільшили до 50, за рахунок цього і збільшилася ціна. Сама вартість продуктів не зросла», – розповіла технолог підприємства Оксана Полянська.

Працівниця наголосила: ціни в усіх луцьких школах – однакові, проте порції на прохання батьків скомпоновані по-різному. Через це – і різниця в ціні.

«Є варіант порції за 8 гривень – без м’ясного. Порція, яка за 12 – без булочки. Є також за 14 і за 17 гривень. Така порція має необхідну калорійність, яка передбачена санітарними нормами. Там по 150 грамів гарніру, по 30-40 грамів салату і 75-грамова булочка», – розповіла технолог.

Директор школи №3 Віктор Савчук озвучив інше пояснення, чому ціна за харчування змінилася.

«Де була ціна 11,4 грн трішки збільшили порцію до 12 грн, щоб не мати справи з копійками. А порція за 14 грн – має таку ціну, бо там вже додається булочка», – зауважив директор.

Варто зауважити, що більшість батьків платять за харчування за тиждень (11,4х5 = 57 грн), тому не до кінця зрозуміло, з якими копійками доводиться мати справу.

Не давши чіткого роз’яснення, хто приймав рішення про збільшення порцій та їхньої вартості, у школі та комбінаті запевнили: готові йти назустріч батькам та компонувати будь-які порції на їхній смак та бажану вартість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не подобається шкільне харчування. то нехай дає бутерброди з дому. Давно пора відмінити харчування за рахунок міста, тільки оплачувати для дітей збідних сімей.
Відповісти
Що це за ставлення до дітей? На харчування дітям з бюджету міста не виділяти, зате на вашого непотрібного Бандеру місто повинно виділити 3,5 мільйона гривень...
Відповісти
А коли діти вдома,хто їх кормить? Також місто має кормити ваших потомків?
Відповісти
Таке враження що ти знедолена людина, яка не має та не матиме як ти виразився "потомкім". Співчуваю тобі.
Відповісти
Ти робив дітей, а кормити мають інші лучани? Діти це персональний обовязок батьків.... Безплатне харчування у школі - це залишок совка, як у колонії, без права вибору.
Відповісти
Ти явно хвора, та ображена на весь світ людина.
Відповісти
"хвора", бо маю платити за твоїх дітей?
Відповісти
Твоя дорога та твоє майбутнє - "ЛІПІНИ". Ти хвора, та зневажаюча весь світ "істота".
Відповісти
Уже давно і відмінили. З бюджету харчуються лише діти пільгових категорій. Іншим порції проплачують батьки
Відповісти
Немає ніякого харчування за рахунок міста, є харчування за кошти батьків.
Відповісти
4а гімназія найкорумпованіша, тому що кришується з Київського майдану.
Відповісти
Ось коли ти, "дідо", досягнеш пенсійного віку, якщо ще не досяг, і пенсію тобі не буде з чого платити, не буде ж працівників працездатного віку і ти будеш помирати з голоду, гадаю що тобі ніхто не подасть і копійки милостині на площі біля собору, враховуючи таку твою життєву позицію, то гадаю що це буде справедливо!!!. А щодо дітей, то мабуть ти їх, скоріше всього не маєш, бо не "здатен". Бідна і злиденна ти душевно людина!!!.
Відповісти
Ну правильно,хай краще ці гроші підуть на премії для депутатів. Бідненькі так тяжко працюють,хай поїдуть на кіпр відпочинуть!!!
Відповісти
Моя дитина теж у першому класі 3-Ї школи! На місяць за харчування получається 580 грн( з врахуванням групи продовженого дня). Не дешево! Але для дитини не шкода)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні