--> Лучанка через грип втратила дитину і тепер потребує операції на серці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанка через грип втратила дитину і тепер потребує операції на серці

0
19
Лучанка через грип втратила дитину і тепер потребує операції на серці
Лучанка Наталія Омельчук рік тому під час вагітності захворіла на грип, згодом з тяжкою пневмонією їй зробили кесарів розтин. На жаль, дитина не вижила, а жінка ось уже рік лікує хворе від ускладнень серце.

Невдовзі їй може знадобитись пересадка серця вартістю 100 тисяч доларів.

Мама молодої жінки Людмила розповідає, що донька ніколи не мала серйозних проблем зі здоров’ям. Жахіття ж розпочалось, коли дівчина на сьомому місяці вагітності захворіла на грип.

Наприкінці січня минулого року їй раптово стало погано – почались приступи удушення. В луцькому пологовому тоді знайшли у Наталі проблеми з серцем і відмовились класти її у стаціонар, мовляв надто складний стан і вона може померти на операційному столі.

Зрештою, жінку не без проблем, але доставили до Києва і поклали в Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України. Там вагітну одразу поклали в реанімацію і згодом зробили їй кесарів розтин.

На цьому проблеми родини не завершились – після операції у 27-річної дівчини знайшли рідину в легенях – відкачали аж 800 мілілітрів. На жаль, погіршився стан й недоношеного малюка. Хлопчик більше місяця пробув у реанімації, йому робили операцію, та це не допомогло – через 40 днів після народження дитини не стало.

Після похорону у квітні минулого року знесилену горем та хворобою жінку поклали в стаціонар Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова. Лікування дещо полегшило стан Наталі, тому «на таблетках» літо вона змогла пережити.

А в листопаді їй знову стало гірше. Наразі вона перебуває в реанімації і невідомо, скільки це ще триватиме, адже стан нестабільний.

Лікарі кажуть, що може знадобитись пересадка серця, вартість якої – близько 100 тисяч доларів. В кращому випадку все обійдеться пластикою серця (вартість – мінімум 65 тисяч гривень), однак як поведе себе далі організм невідомо.

Людмила Омельчук планує звернутись до Міністерства охорони здоров’я, аби кошти на пересадку виділили з бюджету, втім шанси на це невеликі. До того ж після операції жінці знадобиться дороговартісна терапія.

А поки лише за грудень-січень мати Наталі витратила на лікування більше 15 тисяч гривень – гроші збирали рідні та близькі. Тож жінка просить усіх небайдужих допомогти врятувати доньку.

Реквізити Приватбанку для допомоги:


5168 7572 6707 7248 (Омельчук Людмила Павлівна)

4149 4978 7152 2928 (Омельчук Наталія Сергіївна).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
19

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні