--> «Волиньгаз» звинуватили в незаконному встановленні лічильників | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Волиньгаз» звинуватили в незаконному встановленні лічильників

5
-2
«Волиньгаз» звинуватили в незаконному встановленні лічильників
Волинське територіальне управління Антимонопольного комітету перевірили діяльність ПАТ “Волиньгаз” щодо встановлення лічильників природнього газу.

Відділення здійснило розгляд звернень споживачів на дії ПАТ "Волиньгаз" щодо відмови у встановленні лічильників природного газу, - повідомляє прес-служба Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Відповідно до наданої заявниками Відділенню інформації ними було придбано лічильники обліку природного газу G-4 РЛ виробництва ДП «Новатор» Хмельницького радіотехнічного інституту. Однак, ПАТ «Волиньгаз» відмовляло у встановленні даних лічильників, рекомендуючи лічильники марки виробництва ТзОВ «САМГАЗ».

В ході з’ясування вищенаведених обставин територіальним відділенням встановлено наступне.

Під час купівлі засобу обліку побутовий споживач повинен керуватися рекомендаціями газорозподільного підприємства щодо технічних характеристик такого засобу обліку, оприлюдненими на його веб-сайті.

Однак, сайті відсутня будь-яка інформація щодо засобів вимірювальної техніки, які можуть бути придбані та в подальшому встановлені, водночас міститься посилання на отримання консультації у "Єдиному вікні робіт та послуг" ПАТ «Волиньгаз» за телефоном у Луцьку (0332) 77-69-08.

Зазначена бездіяльність ПАТ «Волиньгаз» містила ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку роздрібної реалізації приладів обліку природного газу для споживачів шляхом створення перешкод для доступу на ринок продавців, інших суб’єктів господарювання.

На виконання рекомендацій відділення ПАТ «Волиньгаз» на офіційному сайті розмістило посилання на веб-сайт ДП "Укрметртестстандарт", на якому міститься «Державний реєстр засобів вимірювальної техніки», відповідно до якого споживач зможе ознайомитися з переліком приладів обліку, що можуть бути встановлені та дозволені для використання на території України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в заголовку одне, в статті про інше... Писака сам не розумів, про що копіпастить?
Відповісти
Все вiрно бо як я хотiв помiняти лiчильник но новий менi сказали який я мушу поставить а не який я хочу
Відповісти
На вказаному сайті ніякого переліку немає , отож які лічильники можна купувати -незрозуміло Куди звернутись за розясненням
Відповісти
ПАТ «Волиньгаз» -контора Фирташа - СЕПОРА
Відповісти
Покривають все гандон порох, і підар гройсік.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні