Колодязь не наш, а кришку вкрали, – пожежники, сільрада і фермер «відхрещуються» від ями, де втопилися діти

7
0
Колодязь не наш, а кришку вкрали, – пожежники, сільрада і фермер «відхрещуються» від ями, де втопилися діти
Причиною загибелі двох братів 2002 та 2006 року народження у селі Мартинівка Луцького району, стала відсутність кришки на пожежній ямі.

Один із хлопців у суботу, 14 січня, близько 18.30 під час прогулянки впав до пожежної водойми, що була посеред засніженого поля. Брат кинувся його рятувати, проте теж загинув.

У волинському управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій запевняють: дана водойма не перебувала у них на обліку, проте службове розслідування проведуть.

«Це – не пожежний колодязь. Це – водойма, яка була на території сільгосппідприємства. Вони повинні були за нею доглядати», – зауважив начальник управління Володимир Грушовінчук.

За словами «надзвичайника», вони ведуть чіткий облік усіх пожежних водойм і регулярно перевіряють, в якому вони стані. Проте такого об’єкта у селі Мартинівка у їхньому списку немає.

«У нас є облік вододжерел. Дане вододжерело у нас на обліку не стояло вже п’ять років, навіть більше, і вони всі від нього відхрещуються: і сільрада, і фермерське підприємство», – зауважив Грушовінчук.

Чому п’ять років тому водойма була на обліку і куди зникла, керівник управління ДСНС наразі не готовий відповісти, проте пообіцяв провести розслідування.

Як розповіла голова Городищенської сільради, куди входить село Мартинівка, Світлана Соколюк, ця водойма все-таки будувалася як пожежна.

«Її викопали ще в 80-х роках, коли будували ферму. Така була норма закону, інакше б пожежники не дали дозвіл на здачу об’єкта в експлуатацію. Зараз на місці колгоспу – Колективне сільгосппідприємство «Городище», майно передали в оренду. Але та пожежна водойма давно не використовується», – зауважила сільська голова.

Чиновниця розповіла, що проблеми із неприкритими ямами на території їхньої сільради виникають не вперше.

«Порозкрадали всі люки. Ми в 2015 році всі ями, що на території сільської ради, позакривали дерев’яними кришками, і в господарстві «Городище» – теж. Але ті дерев’яні кришки теж покрали.
Я ходила по хатах, де палять дровами і говорила все, що думаю з цього приводу. Наші люди – ще ті свині!» – не без емоцій прокоментувала ситуацію Світлана Соколюк.

За її словами, місцеві знають, що у тому місці серед поля є така яма. На цьому полі у теплу пору випасають корів. «Діти там точно не ходять, а чого ті хлопці пішли – один Бог знає», – каже голова.

Таку інформацію підтвердив і голова КСП «Городище» Анатолій Никонюк.

«Ця пожежна водойма – не на території господарського двору, а поруч із фермою – поза парканом. У нас на балансі вона не стоїть. Вже ніхто ті водойми не вимагає, воно собі позаростало травою», – зауважив фермер та сказав, що більш інформації встановить слідство.

Невеличку яму, яка забрала два дитячі життя, нарешті закрили
Невеличку яму, яка забрала два дитячі життя, нарешті закрили

Передрук заборонений.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Посадити би і ту Соколючку і того Никонюка. Тому що загинули діти а вони говорять якийсь брєд!!! Позакривали всі люки дерев'яними кришками в 2015?? агоов люди вже 2017! і як можна люки закрити ДЕРЕВ'ЯНИМИ КРИШКАМИ ? вони зігниють і люба людина всеодно провалиться! потрібно МЕТАЛЕВИМИ закривати і не так бляшку якусь накинути а зафіксувати. вони як завжди зробили винними хлопців. невже їх не мучить совість? це ж діти. на місці Андрійка і Стасика могли б бути їхні діти або внуки. та всеодно вони як завжди відкупляться. це вже невперше їм. а бідних батьків шкода. і на місці батькім можна було б звернутися на телебачення бо за смерть цих діток повинні відповісти. нехай звернуться хоть на "Говорить Україна" думаю там винних покарають і вже знімуть з посади сільської голови Світлану Василівну яка за стільки років для села нічого толковаого не зробила і Никонюка який нахабно бреше та загрібає гроші
Відповісти
люди добрі схаменіться,це велика біда для всіх,вороги Никонюка і Соколючки плескають в долоні,самі рвуться до влади багато років.... так не можна на все Божа Воля.....
Відповісти
Молімося Богу за душі діточок! Підімо в церкву і запалімо свічечку за них! А Ви люди схаменітеся!!!
Відповісти
не можливо читати- в нашій державі завжди винний президент у нашому селі -керівник..а що більше ями ніхто не бачив що на Мартиновці немає депутатів?немає людей взагалі чому не били на сполох?чому вивозили сміття з дворів туди?
Відповісти
Шановний односельчанин, а що Ви зробили для села??? Завжди потрібно починати із себе!!!
Ви зверталисяся з цими питанями коли не будь до них, і що вони вам відмовили???
Відповісти
фермеру пора на пенсію
Відповісти
Співчуваємо!!!Такий сум огортає душу,.близькі та рідні тримайтеся.Будемо разом молитися за іхні душі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні