--> Сербія готує «кримський сценарій», - президент Косова | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сербія готує «кримський сценарій», - президент Косова

0
-1
Сербія готує «кримський сценарій», - президент Косова
Сербія хоче відрізати північну частину Косова, а потім приєднати її, заявив президент Косова.

Президент Косово Хашим Тачі заявив, що Сербія планує анексувати північну частину Косова за "кримським сценарієм", передає Кореспондент.НЕТ із посиланням на Reuters.

Напередодні в Косово не пустили поїзд з написом "Косово - це Сербія", запущений вперше за 18 років. Він був придбаний у Росії і був відправлений 14 січня із центрального вокзалу Белграда.

Президент Косова заявив, що цей поїзд був направлений для того, щоб спровокувати косоварів і створити привід для військового втручання Сербії в північні райони Косова.

Зазначається, що там проживають близько 50 тис. етнічних сербів, які не визнають незалежності краю.

"Намір Сербії полягає в тому, щоб використовувати цей поїзд, який був наданий Росією, по-перше, щоб допомогти відрізати північну частину Косова, а потім приєднати її до Сербії. На зразок Криму", - сказав Тачі.

Напередодні президент Сербії Томіслав Ніколич заявив, що готовий за необхідності відправити війська в Косово для захисту етнічних сербів краю. Заява прозвучала через добу після того, як провалилася спроба відправити вищезгаданий поїзд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні