У Луцьку вимагали суворіше карати садистів і шкуродерів

0
1
У Луцьку вимагали суворіше карати садистів і шкуродерів
У Луцьку захисники тварин пікетували мерію, аби підтримати запровадження суворішого покарання за жорстоке поводження з тваринами.

Акція відбулась біля Луцької міської ради у понеділок, 16 січня.

Більше десятка активістів вимагали суворішого покарання для тих, хто знущається з тварин.

Зокрема, вони хочуть, аби знущання над тваринами, а також цькування тварин одна на одну, вчинені з особливою жорстокістю або якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб карались позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Відповідні зміни до законодавства, зі слів учасників пікету, сьогодні розглядатимуть у Верховній Раді.

«Я сюди прийшла, бо не схвалюю ставлення нашого суспільства до тварин. Будь-хто може копнути бездомну собаку. В першу чергу ми хочемо залучити молодь, аби вона побачила, яким повинно бути ставлення до тварин, хочемо залучити власників, які викидають тварин на мороз – на вірну смерть, викидають тварин, які багато років прожили разом з ними. Хочемо, щоб такі люди були покарані», - розповіла лучанка Інна Хоміцька.

Наталія Бура також зазначила, що досі в законі «Про захист тварин від жорстокого поводження» не було чіткого визначення, що ж таке це жорстоке поводження. Відтак, зоозахисники вважають за необхідне визначити, що жорстоке поводження – це мучення, яке призвело до каліцтва або загибелі тварин. Також вони просять зробити суворішими покарання, передбачені в адміністративному та кримінальному кодексах.

«Ми сподіваємось, що у Верховній Раді нас почують і звернуть увагу на проблему», - додала жінка.

Подібні акції протесту відбуваються й в інших містах України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні