--> Знайшли гробницю невідомого фараона | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Знайшли гробницю невідомого фараона

0
-1
Знайшли гробницю невідомого фараона
Археологи з британського університету Бірмінгема розкопували залишки стіни в Єгипті в Куббет-аль-Хаві, і виявили поховання віком 4200 років, часів Стародавнього царства, раніше невідомого історикам фараона.

Про це пише Експрес із посиланням на old.archeo-news.

Стіна, яку намагалися розчистити археологи, була виявлена ​​за два кроки від туристичної стежки в північній частині стародавнього цвинтаря в Асуані.

Стіна колись захищала поховання якихось єгиптян Хархуфа і Хекаїба, правителів острова Елефантіна. Водночас вона була підпорою для набагато пишнішої могили невідомого фараона часів Стародавнього царства.

Відкриття змінило уявлення археологів про систему влади в період Стародавнього царства, між 2278 і 2184 роками до нашої ери. Ймовірно, влада фараонів в Єгипті набагато старіша, аніж вважали раніше, і дані про деякі династії до нас не дійшли.

Крім невідомого фараона Давнього царства, в сусідньому похованні вчені знайшли прекрасно збережену мумію "Леді Сатджені", представниці впливового сімейства періоду Середнього царства, матері Хекаїба III, правителя Елефантіна часів фараона Аменемхата III, приблизно в 1800-1775 роках до н.е.

Дослідники мають намір розпочати в регіоні Асуана масштабні розкопки навесні 2017 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні