--> Заступник Пшонки просить відкрити справу про держзраду Порошенка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Заступник Пшонки просить відкрити справу про держзраду Порошенка

2
7
Заступник Пшонки просить відкрити справу про держзраду Порошенка
Екс-перший заступник генпрокурора Віктора Пшонки Ренат Кузьмін (на топ-фото) просить СБУ відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради президента Петра Порошенка.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, - пише Українська правда.

За словами Кузьміна, в той момент, коли Україна веде війну з Росією "громадянин України Петро Порошенко, він же Верховний головнокомандувач і президент країни в змові зі своїм найближчим оточенням і топ-менеджерами компанії "Рошен" систематично здійснює навмисні дії на шкоду Україні".

"Саме вони під час збройного конфлікту з Росією організували роботу Липецької фабрики "Рошен", що належить Порошенку і в минулому році перерахували до російського бюджету майже 600 млн. рублів, свідомо знаючи, що з федерального бюджету фінансується російська армія, з якою і воює Україна. При цьому в магазинах Донбасу і Криму вільно реалізується продукція підприємства "Рошен", наповнюючи місцеві бюджети цих територій", - заявив він.

Кузьмін попросив очільника СБУ Василя Грицака зареєструвати кримінальне провадження "за фактом державної зради, вчиненої Петром Порошенко, його найближчим оточенням і топ-менеджерами "Рошен".

Водночас Кузьмін заявив, що відмова виконати його вимоги "буде розцінюватися як умисне приховування від обліку тяжкого злочину шляхом його не реєстрації", за що нестиме відповідальність Грицак.

У СБУ прокоментували заяву Кузьміна: "Якщо офіційно надійде таке звернення, ми будемо його розглядати у встановленому порядку".

Як відомо, Ренат Кузьмін був першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки і очолював Головне управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ з 2010 по 2015 роки.

ЗМІ неодноразово писали, що під його керівництвом управління з розслідування фабрикувало справи стосовно колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, міністра оборони Валерія Іващенка та інших.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пшонка хочеш реваншу-забудь. З парашенком ми самі розберемося(без януковичів пшонок абрамовичіав шуфричів і т.п.)
Відповісти
А сам він чим кращий,проти нього теж справу відкрити за співпрацю з бандитами з ПР
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні