У Луцьку незаконно зводять житловий комплекс: сусідній будинок руйнується

2
6
У Луцьку незаконно зводять житловий комплекс: сусідній будинок руйнується
У Луцьку без будь-яких дозволів зводять житловий комплекс «forRest». Прокуратура уже відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного будівництва, однак роботи тривають.

У середу, 11 січня, члени Консультативної ради при прокуратурі Волинської області відвідали будівництво житлового комплексу, що на вулиці Володимирській, 105.

Голова консультативної ради Григорій Остров каже, що забудовник, дніпровська фірма «Алеся», зводить житловий комплекс без жодних дозволів, а відтак – не сплачує податків. Активісти вимагають зупинки будівництва, а згодом – його узаконення.

Зі слів Григорія Острова, процес узаконення уже розпочався, однак люди, які купили квартири, наразі не можуть з’ясувати, кому заплатили гроші і кому, зрештою, пред’являти претензії.

Прокурор відділу представництва інтересів громадянина та держави при виконанні судових рішень Прокуратури Волинської області Леонід Скучинський також повідомив, що прокуратура ще 18 січня 2016 року зареєструвала кримінальне провадження за ознаками правопорушення , передбаченого ч.1 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 статті 366 (службове підроблення) ККУ.

З його слів, будівництво ЖК «Форест» могло призвести до пошкодження стін сусіднього будинку на вулиці Володимирській, 109. Наразі триває досудове розслідування.

Зокрема, спеціалісти Державної архітектурно-будівельної інспекції знайшли ряд порушень на будівництві, через що було скасовано декларації про початок робіт. Втім, останні все ще тривають. До речі, забудовник планує звести три секції з десятиповерхових будинків.

Правоохоронець запевняє, що ДАБІ намагається припинити будівництво.
Також прокуратура призначила ряд експертиз, аби визначити, чи зведення «Форесту» призвело до руйнування сусіднього будинку.

Читати також: Будинок-Егоїст: Через новобудову луцькій багатоповерхівці загрожує обвал

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Нова постанова позбавляє власників прав на недобудовану нерухомість"
Згідно з рішенням Верховного суду забудовники можуть перепродавати недобудовані квартири, скільки їм заманеться на законній основі.
При цьому покупці квартир, будівництво яких ще триває, не мають жодних прав на свою покупку.
"Таке рішення ВСУ надало законної основи для шахрайських дій забудовників", - повідомляють юристи.
Навіть, у випадку повної сплати вартості квартири договір купівлі-продажу може бути розірваний забудовником за його бажанням без жодних пояснень та негативних для нього наслідків.
Відповісти
... ви дібілоїди - якого хрена спецом розводите паніку серед людей, що купили квартири??? та й в договорах чітко вказані всі варіанти і гроші повертають...
але ж ні - вам уродам не йметься... пхаете свого вонючого заздрісного носа не в свої справи...
... якщо забудовник не сплатив податок - то при чьому тут покупці??? податкова хай розбираеться...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні