«А потім вони себе на іконах малюють» - лучанин обурений виступами чиновників у церквах

6
5
«А потім вони себе на іконах малюють» - лучанин обурений виступами чиновників у  церквах
Церква – не місце, де чиновники-високопосадовці можуть вітати громаду зі святами, вважає викладач Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, директор бібліотеки СНУ, кандидат історичних наук Володимир Собчук.

Про це Володимир Собчук написав у Фейсбуці.

«Пройшли Різдвяні свята. Все ніби традиційно: із колядками, публічними заходами на театральному майдані та службами у церквах. Але чомусь звернув увагу на одну дрібну, із першого погляду, деталь. У Луцьку вже стає нормою вітання міського голови та заступників губернатора у церквах», - написав він.


«Невже ці чиновники не відають, що для цього є інші можливості: засоби масової інформації, соцмережі, тощо?», - дивується Володимир Собчук.

І додає: «А церква має інше призначення. Туди ходять для спілкування із Богом, перед яким усі рівні, у тому числі і чиновники, і депутати».

«Спочатку ми це пропускаємо поза увагою, а потім дивуємось, коли хтось із «достойників» замовляє ікони із своїм зображенням» - пише чоловік.

«До того ж, це панство, як свідчить життя, деградує надзвичайно швидкими темпами», - додає він.

Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А пан головний Бібліотекар працює на Укроп1 бо якби Палиця приперся то продажним викладачам СНУ було б радісно!
Відповісти
100 % правда!!!
Відповісти
Собчуку, посип голову попелом і йди. Викладач, якого поперли з кафедри. Зачепився ще останнім нігтем за бібліотеку і ту розвалив. Все розвалив де тільки міг і був. Теолог хренов.
Відповісти
Вже скільки років це відбувається, а воно тільки побачило? :)
Відповісти
Панове, а чому ви ховаєтесь за "кликухи"? Це підло. Приходьте до мене, зустрінемось і я розповім вам як "розвалюю" бібліотеку, як "працюю на укроп. Я висловив свою думку, на що я маю повне право. А ви поливаєте брудом, наче скунси. Це по-християнськи?
Відповісти
Розповіси своїй дружині, яка на роботу не ходить, тому що чоловік директор бібліотеки, а також іншим працівникам, які сидять в неопалюваному приміщенні при температурі +9 градусів за Цельсієм.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні