Розширили список тих, хто має подавати електронні декларації

0
8
Розширили список тих, хто має подавати електронні декларації
З 1 січня 2017 року, керівники управлінь освіти обласних, Київської міської, районних державних адміністрацій, а також керівники навчальних закладів державної і комунальної форми власності будуть зобов'язані подавати е-декларації.

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Тиждень, про це свідчать норми закону "Про запобігання корупції".

Згідно з документом, суб'єктами декларування є посадові особи юридичних осіб публічного права, які створюються розпорядчими актами Президента, органу держвлади або органу місцевого самоврядування.

Так, "посадовими особами юридичних осіб публічного права" слід розуміти працівників юридичних осіб публічного права, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі функції, зокрема обов'язки щодо здійснення керівництва трудовим колективом і адміністративно-господарські функції - обов'язки з управління або розпорядження державним і комунальним майном.

Зокрема, з 1 січня 2017 року декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачені законом, подають керівники управлінь освіти обласних, Київської та Севастопольської міських, районних державних адміністрацій; керівники навчальних закладів державної і комунальної форми власності, а також заступники керівників навчальних закладів державної і комунальної форми власності, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції на постійній основі.

При цьому в разі тимчасового виконання працівником організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків на час відсутності керівника підрозділу в звітному періоді у нього не виникає зобов'язання подати е-декларацію в цей період.

Нагадаємо, в державному підприємстві "Українські спеціальні системи" (ДП "УСС"), яке є адміністратором реєстру електронних декларацій, відзначили, що з 1 січня 2017 року через збільшення навантаження стабільність роботи реєстру перебуває під загрозою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні