«Поки ми не переламаємо цю ситуацію, будемо жити в болоті», - Роман Бондарук про монополію ЖЕКів

2
-3
«Поки ми не переламаємо цю ситуацію, будемо жити в болоті», - Роман Бондарук про монополію ЖЕКів
Невдовзі лучанам, які ще не створили ОСББ, можуть призначити управителя будинку. Однак, через відсутність ринку комунальних послуг, право «завідування» багатоповерхівками може повернутись до «ЖЕКів».

Про це в коментарі «Волинь24» розповів очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук.

Зі слів експерта, у Луцьку наразі немає приватних керуючих компаній, які можуть взяти на себе функції голів ОСББ в тих будинках, де об’єднання ще не створені. Причина цьому проста – у Верховній Раді «завис» законопроект «Про комунальні послуги», прийнятий у першому читанні.

«Законопроект давно перебуває у парламенті, але до затвердження його у другому читанні справа так і не йде. Багато депутатів проти прийняття цього закону, тому що він фактично відміняє монополію на ринку комунальних послуг. Також очільники багатьох міст бояться відкрити ринок, аби не втратити контроль за житлово-комунальною сферою», - пояснює Роман Бондарук.

«Хоча вони довгий час мали цей контроль і всі будинки зруйновані. На жаль, в багатьох немає бачення альтернативи «ЖЕКам», немає розуміння того, що зміни потрібні, що контроль за власними будинками нарешті потрібно віддати мешканцям», - додав він.

Зі слів керівника Ради голів ОСББ Луцька, якщо у місті оголосять конкурс на визначення керуючих багатоповерхівок до ухвалення закону «Про комунальні послуги», люди змушені будуть підписувати договори з житлово-комунальними підприємствами, які нещодавно ці ж будинки зняли зі свого балансу.

Водночас експерт каже, що покращення умов співпраці з «ЖЕКами» таки буде – лучани зможуть у будь-який момент відмовитись від їх послуг та надати перевагу іншому такому ж підприємству. Втім, це не панацея, адже навряд чи «ЖЕКи» відчуватимуть конкуренцію, а відтак – не матимуть стимулу надавати якісні послуги в незовсім ринкових умовах.

«Це звичайно краще, але теж суттєво ситуацію не змінює. Поки немає закону, приватні підприємства не хочуть вкладати гроші у цю справу, а процес навмисно затягується. Поки ми не переламаємо цю ситуацію, будемо жити в болоті», - наголосив Роман Бондарук.

Нагадаємо, наприкінці листопада в інтерв’ю «Волинь24» перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповідав, що у місті невдовзі оголосять конкурс на визначення управляючих будинкам, в яких не створено ОСББ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На наш погляд краще монополія жеків,як монополія бондарук-сабатюк-давидюк
Відповісти
За рік існування ОСББ я не побачив навіть маленьких змін в обслуговуванні будинку. А Бондарук готує собі політичний багаж. Очі бігають, як в сірка. Кримінальний елемент. Ще Сабатюк буде мати з ним клопоту, як мали всі ті, хто в минулому з ним знався.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні