Колишній хлопець Литкіної, вбитої у Нововолинську, не приїхав на допит

0
-2
Колишній хлопець Литкіної, вбитої у Нововолинську, не приїхав на допит
Колишній хлопець Катерини Литкіної Максим Терлецький, який мав з’явитися в Україну зі Словенії як свідок у справі, не приїхав через хворобу.

Чергове судове засідання у справі вбивства шістнадцятирічної Катерини Литкіної з відбулося у Апеляційному суді Волинської області 29 грудня, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Натомість підозрюваний у жорстокому вбивстві Назар Статочнюк залишиться за ґратами до 14 січня.

До слова, 16-го грудня Луцький міськрайонний суд розглянув клопотання прокурора Сергія Самчука щодо продовження терміну тримання під вартою до шести місяців, тобто ще на два місяці, адже чотири Статочнюк вже провів у слідчому ізоляторі.

Утім, тоді клопотання задовольнили частково і термін тримання під вартою Статочнюка продовжили на 30 днів, до 14 січня. Тож прокурор подав до суду апеляційну скаргу, аби таки продовжили термін тримання до 20 лютого. Адже саме до цього часу передбачене досудове розслідування.

А адвокат підозрюваного Віктор Шостак подав апеляційну скаргу, аби змінити запобіжний захід на домашній арешт. Шостак зауважив, що вважає апеляцію прокурора Самчука необґрунтованою.

Зокрема, захист підозрюваного вважає необґрунтованим повідомлення про підозру. Невмотивованими вкотре назвав Шостак і озвучені стороною обвинувачення ризики. Мовляв, насправді між Статочнюком і Катериною Литкіною не було довготривалих неприязних стосунків.

До того ж, на його переконання, Статочнюк не має намірів тікати з України і для цього, за його словами, є достатньо доказів. Висловив припущення, що за такий короткий термін усе одно не встигнуть закінчити усі слідчі дії і наполягав на зміні запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт з носінням браслету.

Також в Україні для допиту мав би прибути колишній хлопець Катерини Литкіної, двоюрідний брат Назара Статочнюка Максим Терлецький, який проживає в Словенії. Утім, Шостак повідомив, що хлопець хворіє й щонайменше до третього січня лікуватиметься. Про це свідчить лікарняний лист. Переданий прокуророві адвокатом Терлецького.

Прокурор же зауважив, що якщо після 3 січня не з’явиться Терлецький, то йому буде надіслано виклик вже як підозрюваному. Мама Статочнюка Вікторія Гуліда зауважила, що на її сина постійно здійснюють психологічний тиск і попросила змінити запобіжний захід на домашній арешт.

«Він постійно буде вдома. На що він зможе вплинути, якщо він навіть за калітку не зможе вийти?», - сказала вона. І додала, що можна забрати у хлопця проїзний документ, аби уникнути побоювань втечі.

Мама ж Катерина Литкіної Вікторія Литкіна так висловила свою позицію:

«Він не спілкується ні з прокурором, ні з слідчим. Він просто мовчить, бо в нього є таке право. Мама на телебаченні обіцяла, що вони пройдуть детектор. То чому, якщо він не винен, вони цього не роблять? Я категорично проти, щоб його відпускали додому, бо має приїхати додому Максим. Де гарантія, що вони не зговоряться?»

Адвокат потерпілої Волощук запевнив, що ризик втечі Статочнюка за кордон таки наявний. До того ж, на його думку, адвокат Терлецького передав прокуророві неналежно оформлений згідно з українським законодавством лікарняний лист із Словенії.

Інша захисниця потерпілої Бордюженко вже під час судових дебатів зауважила, що носіння браслету не дозволить матері Статочнюка вслідкувати за сином, оскільки вдома у неї ще двоє малолітніх доньок, за якими теж потрібен нагляд.

Зрештою ж, Апеляційний суд Волинської області вирішив не задовольняти жодну з апеляційних скарг. Тому Статочнюк, як і передбачалося раніше, перебуватиме у СІЗО до 14 січня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні