На Волині видали першу в Україні газету для сліпих

0
-5
На Волині видали першу в Україні газету для сліпих
На Волині видали першу в Україні газету, яку зможуть читати незрячі.

У Луцьку, 21 грудня, презентували примірник газети «Сім’я і дім», який надрукований шрифтом Брайля, - повідомляє Волинь Post.

Примірник газети містить 10 текстів на 28 сторінках формату А4, – повідомляють видавці.

«Ідея зробити нашу газету доступною людям з вадами зору виникла тоді, коли у Луцьку з’явилася можливість видавати поліграфію шрифтом Брайля. Адже у Луцьку уже два місяці працює «Braille Studio», яку запустила місцева громадська організація «Генерація успішної дії» на кошти меценатів», – розповіла головна редакторка газети Наталія Пахайчук.

Тираж першого числа «Сім’ї і дому» шрифтом Брайля становитиме до 30 примірників і буде безплатно розповсюджений адресно, а також надійде до місцевої організації УТОСу і Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору.

Фінансові витрати, пов’язані з друком газети, узяв на себе холдинг «CID MEDIA GROUP» у рамках корпоративної соціальної відповідальності бізнесу, а спеціалісти з ГО «Генерація успішної дії» виконали друк на власному обладнанні. Партнером проекту стала також і Волинська обласна друкарня.

«Це справді перша газета в Україні, де можна прочитати про життя людей, матеріали на актуальні теми. Адже досі незрячим були доступні тільки видання УТОСу шрифтом Брайля, які не відповідають інформаційним потребам сучасної людини. Щоправда, друкуючи книги та періодику на наявному обладнанні, ми дуже ризикуємо, бо воно не розраховане на великі тиражі. Тому, аби такі проекти продовжувалися, ми розпочинаємо збір коштів на брайль-бокс, який здатен за хвилину видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля», – зазначив голова ВОО ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні