На честь Обами назвали нещовно відкриту унікальну рибу

0
-9
На честь Обами назвали нещовно відкриту унікальну рибу
Яскраву тропічну рибку, що була нещодавно відкрита в коралових рифах в Тихому океані, американські океанологи назвали на честь Барака Обами.

Причиною тому слугувала яскрава пляма на плавниках рибки, що нагадує за забарвленням логотип передвиборної кампанії президента США. Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі ZooKeys, передає УНН.

"Цей новий вид риб є унікальним з тієї причини, що Tosanoides obama є єдиним представником свого сімейства, який живе в національному водному парку Папаханаумокуакеа, і більше ніде не зустрічається в світі. Що ще цікавіше, всі види риб, що живуть в цих глибинних рифах, є унікальними", - розповідає Рендалл Косаку з Адміністрації океанічних і атмосферних досліджень США.

Даний вид, як повідомляв раніше журнал National Geographic, був відкритий в червні поточного року під час дослідницької експедиції в північній частині Гавайських островів.

Зазначається, що Б.Обамі сподобалася рибка, яку вчені вирішили назвати на його честь, і сьогодні вчені офіційно завершили цей процес, опублікувавши опис Tosanoides obama в науковому журналі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні