--> Енергоаудит луцьких багатоповерхівок може стати обов’язковим | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Енергоаудит луцьких багатоповерхівок може стати обов’язковим

2
-2
Енергоаудит луцьких багатоповерхівок може стати обов’язковим
Невдовзі мешканців багатоповерхівок можуть зобов’язати провести енергетичний аудит будинків, а забудовників – дотримуватись енергоефективних технологій.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук.

Роман Бондарук зазначив, що наразі у Верховній Раді розглядають законопроект «Про енергетичну ефективність будівель». На думку експерта, цей закон потрібно прийняти якомога швидше.

«Сьогодні ми ніби займаємось енергоефективністю, але наші Державні будівельні норми не передбачають, якими повинні бути енергоефективні будинки. Сьогодні забудовники зводять будинки без використання енергоефективних технологій, матеріалів», - пояснює фахівець.

З його слів, забудовників потрібно зобов’язати відразу будувати енергоефективно, так, щоб нові будівлі за рік-два непотрібно було модернізувати.

До речі, закордоном часто, купуючи квартиру людина бачить не лише її ціну, площу, а й витрати енергії, тому може розраховувати, у скільки їй обійдуться комунальні послуги.

Також закон повинен зобов’язати мешканців багатоповерхівок провести енергоаудит. Це перевірка з допомогою тепловізора, яка дозволяє побачити, де найбільше будинок втрачає тепло. Зокрема, цю перевірку потрібно проводити перед будь-якою енергетичною модернізацією.

У Луцьку такий аудит можуть провести фахівці Центру енергоефективності та енергозбереження, що на Перемоги, 12.

До слова, законопроект «Про енергетичну ефективність будівель» вже розглядали у стінах парламенту, однак тоді фракція «Самопомочі» зробила демарш. З політичних мотивів, вважає Роман Бондарук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кошти де на це взяти? Знову лобіюють чиїсь інтереси. І так знаємо, що в старих будинках треба утеплювати дах, підвал, вікна та двері. А це все кошти. Тепер з тими субсидіями щось зробити в будинку проблематично. При будівництві нових будинків так повинні виконуватись всі норми.
Відповісти
Топити треба нормально і не треба ніякого аудиту, і подавати якісний газ. Людям на найнеобхідніше не вистачає, а вони якийсь аудит придумують, щоб якась фірма кошти здерла з народа.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні