Керівництво Нацполіції у Луцьку пояснило, чому нахабних і п’яних водіїв стає все більше

4
3
Керівництво Нацполіції у Луцьку пояснило, чому нахабних і п’яних водіїв стає все більше
Олександр Фацевич вважає, що правоохоронна система працює незлагоджено, через що порушники часто уникають відповідальності і злочинність зростає.

Про це він розповів 20 грудня під час прес-конференції за підсумками року роботи луцьких патрульних.

Олександр Фацевич зауважив, що роботу суддів коментувати не може, однак, на його думку, в роботі правоохоронної системи загалом проблеми є, адже часто порушникам вдається уникнути відповідальності.

Зі слів «зама» керівника Нацполіції, в законодавстві є багато «лазєйок», які дозволяють порушникам вийти сухими з води, зокрема це строки давності, «малозначимість» порушення чи недостатня кількість доказів, до яких часто апелюють служителі Феміди.

Зауважимо, що за адміністративні правопорушення (в тому числі кермування в нетверезому стані) винного можна притягнути до відповідальності лише протягом трьох місяців.
«Завдання всієї правоохоронної системи (а це поліцейські, прокурори, судді) – боротьба з правопорушеннями, в тому числі адміністративними, а для цього потрібна злагоджена робота. Бувають випадки, коли патрульні неправі, але коли є всі докази, відео, а суддя каже, що їх недостатньо – це проблема», - зауважив правоохоронець.

«Виписуються багато протоколів за 130 статтею (кермування в нетверезому стані, - ред.), а толку, якщо такі рішення приймають судді?», - наголосив Олександр Фацевич та додав, що на місці збитого на дорозі можуть опинитись усі – і патрульні, і судді.

Заступник начальника Департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький також зазначив, що питання 130-ої статті – проблема комплексна.

Так, незважаючи на те, що цьогоріч у декілька разів підняли штрафи за «п’яне водіння», кількість таких правопорушень лише зростає. Якщо цього року впіймали 36 тисяч нетверезих за кермом, то за аналогічний період минулого року – 27 тисяч.

«Якщо особа знає, що є шляхи уникнення відповідальності, правопорушення будуть продовжуватись», - наголосив поліцейський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нахабніти п'яним водіям дозволяють гроші. Продажнісь правоохороні ісудійськоі системи цинічно очевидна. На превеликий жаль це незаперечний факт.
Відповісти
Нахабніти п'яним водіям дозволяють гроші. Продажнісь правоохороні ісудійськоі системи цинічно очевидна. На превеликий жаль це незаперечний факт.
Відповісти
Проблема дійсно комплексна, однак не стільки законодавча, скільки соціальна. Питання просте: чому за період двох останніх років п'яних на дорозі побільшало? При тому, що судді ті ж, законодавство в частині порушення пдр (керування тз в нетверезому стані), окрім як збільшення санкцій, не змінювалось. Не хочу нікого ображати, але рік працює патрульна поліція, яка, як нам стверджують, є найуспішнішим показником урядових реформ. На мою думку, відповідь у маргінальності людей, у хейтерському відношенні до інших, у відсутності аналізу своєї поведінки та намаганні висловити свою найавторитетнішу думку у всіх сферах.
Відповісти
А якже резонансне дтп на дубнівській?зам'яли?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні